Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 21 2016

Η απόφαση-κλειδί για ΑΣΠΙΣ και τα… τρυγόνια της ΔΕΗ

Η απόφαση-κλειδί για ΑΣΠΙΣ και τα… τρυγόνια της ΔΕΗ

ΑΣΠΙΣ-COMMERCIAL: Η είδηση γράφτηκε χθες στον Τύπο, αλλά πέρασε «στα ψιλά». Λίγοι ήταν εκείνοι που κατανόησαν τη μεγάλη σημασία της, αλλά και το πόσους πολλούς συμπολίτες μας αφορά.

Χθες λοιπόν ανακοινώθηκε η δικαστική δικαίωση ασφαλισμένου της Commercial Value, προκειμένου να δικαιούται αποζημίωσης, παρότι είχε παραλείψει να αναγγείλει την απαίτησή του από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής.

Αυτό αφήνει όλα τα περιθώρια και στους πολλούς χιλιάδες άλλους δικαιούχους που δεν έχουν προχωρήσει σε αναγγελία της απαίτησής τους (είτε επειδή αμέλησαν, είτε επειδή δεν είχαν ενημερωθεί), να προσφύγουν και αυτοί δικαστικά, έχοντας μάλιστα υπέρ τους το δεδικασμένο της υπόθεσης.

Φυσικά, ανοιχτό πάντοτε παραμένει το ενδεχόμενο της αποζημίωσης (μέσω της δικαστικής οδού) και για εκείνους οι οποίοι ανήγγειλαν μεν την απαίτησή τους, αλλά δεν έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα των δικαιούχων όπως τη συνέταξε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε κάθε περίπτωση, κάτι θετικό φαίνεται να κινείται στο μέτωπο των αποζημιώσεων των δικαιούχων του ομίλου ΑΣΠΙΣ (μετά από επτάχρονη... φαγούρα).

 

ΔΕΗ: Παρά την οικονομική στενότητα, η διοίκηση της ΔΕΗ εξασφάλισε τις αποζημιώσεις των κατοίκων της κοινότητας Ποντοκώμης στην Πτολεμαΐδα και κατέθεσε στο ΤΠΔ το ποσό των… 144 εκατομμυρίων ευρώ!

Η κίνηση αυτή της Επιχείρησης φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την υλοποίηση του έργου της νέα μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, Πτολεμαΐδα 5, που θα τροφοδοτείται με τον λιγνίτη που βρίσκεται στο υπέδαφος της Ποντοκώμης. Μια επένδυση απαραίτητη καθώς ο λιγνίτης είναι "περιουσία" της Ελλάδας, που πρέπει να αξιοποιείται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Με ένα «σμπάρο» όμως η ΔΕΗ χτύπησε δυο… τρυγόνια. Διότι με τα χρήματα αυτά, που θα πάνε ουσιαστικά σε εργασίες μετεγκατάστασης, θα κινηθεί ισχυρά η οικονομία στη γύρω περιοχή (κι όχι μόνον), σε μια περίοδο που είναι ως γνωστόν εξαιρετικά δύσκολη και επενδυτικά "στεγνή".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v