Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 31 2016

Οι «γύπες», τα «κοράκια» και οι κατά Στουρνάρα μύθοι

Οι «γύπες», τα «κοράκια» και οι κατά Στουρνάρα μύθοι

Τις τελευταίες ημέρες τα πρωτοσέλιδα ξαναγέμισαν με «γύπες» και «κοράκια». Ο λόγος για τα ξένα funds, τα οποία ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πακέτα μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από τις εγχώριες τράπεζες.

Αφορμή για τα δημοσιεύματα ήταν η επίσκεψη κάποιων εκπροσώπων funds, για εκδήλωση που οργάνωσε μεγάλη χρηματιστηριακή.

Οι εκπρόσωποι των funds είχαν την ευκαιρία, στο περιθώριο της επίσκεψης, να δουν τραπεζικά στελέχη, συζητώντας για τον σχεδιασμό τους ως προς την πώληση πακέτων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Τέτοιες συναντήσεις γίνονται συχνότατα, χωρίς, προς το παρόν, εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς οι τράπεζες περιμένουν περιβάλλον καλύτερων τιμών.

Τα υπό συζήτηση deals έχουν να κάνουν με επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα ρευστότητας.

Προκειμένου να μη «σκάσουν», απαιτείται γενναία ρύθμιση χρέους, με επιθυμητή την είσοδο φρέσκου χρήματος.

Με τους επιχειρηματίες απρόθυμους να βάλουν το χέρι στην τσέπη και τις τράπεζες χωρίς ρευστότητα, τα funds αποτελούν τον μοναδικό συνομιλητή.

Το θέμα έθεσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ κατά την πρόσφατη παρουσία του στη Βουλή: «Εδώ χρειαζόμαστε να έρθει ξένο κεφάλαιο. Και οι τράπεζες μπορεί να λειτουργήσουν ως καταλύτης».

Κατά τον κ. Στουρνάρα, πρέπει να τελειώσει ο μύθος για «κοράκια» και «γύπες», διότι όσο προστατεύει ο νόμος τον δανειολήπτη, όταν το δάνειό του είναι σε τράπεζα, άλλο τόσο θα τον προστατεύει όταν το δάνειό του πάει σε fund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v