Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 14 2007

Σφηνάκια για Proton, ΑΒ, Βιοχάλκο και... άλλα!

ΔΙΑΨΕΥΣΗ: Στην αγορά θρυλείται ότι πρόεδρος τράπεζας δέχτηκε κατ’ ιδίαν επικεφαλής μεγάλων -σε υπό διαχείριση ενεργητικό- ΑΕΔΑΚ βολιδοσκοπώντας για επιπτώσεις στα χαρτοφυλάκιά τους από ενδεχόμενη συγχώνευση.

Προφανώς, και επειδή η ιστορία μόνο ως φάρσα επαναλαμβάνεται, δεν υπήρξαν τέτοιας ατζέντας συναντήσεις.

ΒΕΤΑΝΕΤ: Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή η άσκηση δικαιωμάτων για την ΑΜΚ και θα συνεχιστεί έως τις 28. Η μετοχή πιέστηκε πολύ, επί αρκετά μεγάλο διάστημα, ενδεχομένως υπερβολικά.



PROTON BANK: Στη χθεσινή της ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει τη διενέργεια συζητήσεων με την ισραηλινή Hapoalim, η τράπεζα αναφέρει ότι ξεκίνησε και η ανταλλαγή πληροφοριών. Αυτή η διατύπωση αποτελεί τη sic εκδοχή του due diligence;

Δυο οίκοι –εγχώριος και ξένος– πηγαινοέρχονται τον τελευταίο καιρό στη Λαγουμιτζή.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μεθοδικές μικρές –δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά λόγω της μικρής εμπορευσιμότητάς του– αγορές βγάζει η Citigroup στον τίτλο.

Στην αγορά θρυλείται ότι ίσως σε δεύτερη φάση διενεργηθούν πακέτα στην Delhaize. Οι Βέλγοι αποδείχτηκαν τσιγκούνηδες στα χαμηλά των 17 με 22 ευρώ, να βγουν γαλαντόμοι τώρα;

Δύσκολα. Μάλλον το trend διεθνώς για τον κλάδο εξηγεί την κίνηση της Citigroup.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Προς την Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ οδεύει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιωαννίδης, που αποχώρησε πρόσφατα από την Alpha Finance. Οι φήμες θέλουν να αναλαμβάνει τη θέση που είχε μέχρι το καλοκαίρι ο κ. Λινάτσας.

Και οι προηγούμενες μεταγραφές για την πλήρωση της ίδιας θέσης είχε φημολογηθεί ότι έγιναν!

Ηλεκτρική καρέκλα ή άλλου τύπου... διάρθρωση;

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μολύβι και χαρτί έβαλαν κάτω χθες αρκετά στελέχη της αγοράς μήπως και βγάλουν τους στόχους του τέλους έτους για τις μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο.

Αφορμή βεβαίως η ανοδική χθεσινή κίνηση κόντρα στη συνολικά πτωτική αγορά η οποία ”μύρισε” window dressing.

Πέραν του ότι τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια (π.χ. η Σιδενόρ είχε κλείσιμο 2006 στα 8,88 ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα), υπάρχει και ο… ξένος παράγοντας.

Ο οποίος είναι πολύ ισχυρός σε Σιδενόρ (λόγω των placements), λιγότερο στις ΣΩΛΚ και Χαλκόρ (όπου όμως καιροφυλακτούν πωλήσεις από μεγάλα εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια) και σαφώς μικρότερος στα υπόλοιπα χαρτιά.

ΠΑΣΟΚ: Σουρεαλιστικές οι χθεσινές επίκαιρες ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για OTE - MIG, αλλά και η φοβερή ”πρόταση τροπολογίας” που εν ολίγοις λέει ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα δικαιώματα μειοψηφίας από το 20% στο... 25%, ειδικά για τις ”στρατηγικές εταιρίες”.

Αλλά και να αποφασίζει κατά το δοκούν η κυβέρνηση αν και πότε θα ασκούνται τα δικαιώματα ψήφου (όλων των οποιωνδήποτε άλλων) όταν αυτά είναι πάνω από το... 20%!

Ο καλύτερος σύμμαχος αυτής της κυβέρνησης είναι διαχρονικά η αξιωματική αντιπολίτευση! Γκάφα η κυβέρνηση; Πάει και κάνει πιο μεγάλη το ΠΑΣΟΚ!

Μήπως τελικά ο Γιώργος είναι πράκτορας του... Κώστα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v