Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2016

Ο Ανθ. Θωμόπουλος και η «είδηση» που έβγαλε η BNP

Ο Ανθ. Θωμόπουλος και η «είδηση» που έβγαλε η BNP

Μια μικρή έκπληξη περίμενε όσους διάβασαν τη φόρμα συμμετοχής για τη διήμερη εκδήλωση παρουσίασης των εγχώριων τραπεζών, που διοργανώνει στην Αθήνα η BNP Paribas.

Κεντρικός ομιλητής στο δείπνο της Πέμπτης είναι ο Ανθιμος Θωμόπουλος.

Τον κ. Θωμόπουλο συνοδεύουν στην πρόσκληση συμμετοχής δύο ιδιότητες: αυτή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς και αυτή του νυν διευθύνοντος συμβούλου της Credi(t)Com.

Αν δεν είναι ορθογραφικό λάθος, πρόκειται για την Credicom Consumer Finance, ως πρόσφατα εν Ελλάδι θυγατρική του γαλλικού ομίλου Credit Agricole.

Όπως έγραψε η στήλη Χαμαιλέων, η συμφωνία πώλησης της Credicom από το βρετανικό fund υπογράφηκε πριν από μερικούς μήνες έναντι τιμήματος περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Δεν υπήρξε, όμως, καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ούτε βέβαια για την εγκατάσταση νέας διοίκησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Credicom αναφέρεται ως διευθύνων σύμβουλος ο κ. Philippe Genon-Catalot.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευσθεί εμφανίζουν τον Ανθιμο Θωμόπουλο ως προτεινόμενο από την πλευρά Paulson για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς.

Υπό το παραπάνω πρίσμα, η BNP Paribas βγάζει είδηση...

Άλλωστε, η ανάληψη της θέσης του CEO της Credicom από τον κ. Θωμόπουλο δείχνει ότι ο σχεδιασμός για την τράπεζα μπαίνει στο επόμενο κρίσιμο στάδιο.

Θα επιχειρηθεί, δηλαδή, αύξηση κεφαλαίου, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ, ώστε η τράπεζα να πάρει άδεια από την ΤτΕ και για δραστηριοποίηση στην προσέλκυση καταθέσεων.

Εξελίξεις που είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr ήδη από τον περασμένο Απρίλιο.

ΥΓ: Στη διήμερη εκδήλωση της BNP Paribas θα συμμετάσχουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Eurobank, Πειραιώς και Εθνικής, καθώς και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Alpha, Αρτ. Θεοδωρίδης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στ. Παπαδόπουλου, και το ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Β. Κατσικιώτη, που δεν έχει αναλάβει ακόμη καθήκοντα CEO του ΤΧΣ. Ομιλίες θα εκφωνήσουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v