Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2016

Τα καλά νέα για House Market και η σχέση ανταλλαγής ΣΩΛΚ-ΕΛΚΑ

Τα καλά νέα για House Market και η σχέση ανταλλαγής ΣΩΛΚ-ΕΛΚΑ

HOUSE MARKET: Τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Fourlis Συμμετοχών (επιστροφή στην κερδοφορία) δεν προκάλεσαν θετικές εντυπώσεις μόνο στους μετόχους της εισηγμένης, αλλά και σε εκείνους τους επενδυτές που πριν από δύο περίπου μήνες απέκτησαν ομόλογα της εταιρείας House Μarket (ΙΚΕΑ, θυγατρική της Fourlis Συμμετοχών).

Ειδικότερα, στο φετινό εννεάμηνο, η House Μarket αύξησε τις πωλήσεις της κατά 7,7%, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά 40% (στα 18,7 εκατ. ευρώ) και σε προ φόρων επίπεδο, μετέτρεψε τις περυσινές ζημίες των 2 εκατ. σε κέρδη ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

 

ΣΩΛΚ-ΕΛΚΑ: Τα στελέχη της Viohalco επιμένουν πως δεν έχουν καμία ευθύνη ή ανάμιξη στη σχέση ανταλλαγής που προέκυψε μεταξύ Ελληνικών Καλωδίων και Σωληνουργείων Κορίνθου, προσθέτοντας πως ο ανεξάρτητος εκτιμητής θεώρησε τις μετοχές των ΕΛΚΑ ως περισσότερο υποτιμημένες σε σχέση με εκείνες της ΣΩΛΚ.

Και σε απάντηση για το πώς βλέπουν τη μελλοντική πορεία της Cenergy (εταιρείας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο εισηγμένων και θα διαπραγματεύεται παράλληλα σε Euronext και ΧΑ πριν το τέλος του έτους), δήλωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν προβλέψεις, συμπληρώνοντας πως «αν ο ανεξάρτητος εκτιμητής έχει αξιολογήσει σωστά τις δύο εταιρείες, τότε θα προκύψει σε βάθος χρόνου μια τιμή μετοχής σαφώς ανώτερη από την τρέχουσα».

Οψόμεθα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v