Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2016

Το Ελληνικό και το ορφανό δρομολόγιο Κολοκοτρώνη-Ηρ. Αττικού

Το Ελληνικό και το ορφανό δρομολόγιο Κολοκοτρώνη-Ηρ. Αττικού

Από τον Αύγουστο του 2014 είχε δημοσιευθεί η πρόσκληση απόσπασης 18 υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στο περίφημο Γραφείο Ελληνικού, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει στελεχωθεί πλήρως!

Το Γραφείο Ελληνικού, το οποίο δημιουργήθηκε για την παρακολούθηση της εφαρμογής του σχεδίου ανάπτυξης του πρώην αεροδρομίου και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά υπολειτουργεί.

Γι’ αυτό και θεωρείται σίγουρο πως σύντομα θα αυξηθεί η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και του επενδυτικού σχήματος υπό τη Lamda Development. Οι καθυστερήσεις συσσωρεύονται παρά τα όσα υποστήριξε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος.

Μέχρι πρόσφατα, ούτε η κυβέρνηση αγχωνόταν, ούτε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για το λειψό Γραφείο Ελληνικού. Συνήθως ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Στέργιος Πιτσιόρλας πεταγόταν μέχρι του Μαξίμου και κατάφερνε να πάρει μια υπογραφή για κάποια εκκρεμότητα. Ολοι θυμούνται πόσοι μήνες χρειάστηκαν ώστε να επικαιροποιηθεί η συμφωνία, με ειδικό μεσολαβητή που είχε ορίσει το Μαξίμου.

Τώρα, όμως, ποιος θα κάνει το δρομολόγιο Πλ. Κολοκοτρώνη - Ηρώδου Αττικού; Επειδή δεν υπάρχουν και πολλοί, στην αγορά ακινήτων επισημαίνουν πως είναι προτιμότερο να στελεχωθεί το Γραφείο Ελληνικού.

Το τελευταίο δεν έχει διακοσμητικό ρόλο. Είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για την «έκδοση αδειών δόμησης και κατεδάφισης εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις» καθώς και για τη «χορήγηση κάθε άλλης άδειας ή έγκρισης που είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των έργων και δραστηριοτήτων στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, καθώς και για την ανέγερση των πάσης φύσεως κτιρίων και εγκαταστάσεων, λειτουργώντας ως υπηρεσία μιας στάσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v