Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2016

Το όφελος από MSCI και το... μυστικό του placement στην Τιτάν

Το όφελος από MSCI και το... μυστικό του placement στην Τιτάν

ΧΑ - MSCI REBALANCING: Μπορεί η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI να ήταν ουδέτερη για τις εισηγμένες στο Χ.Α. μετοχές, έπαιξε, όμως, χθες τον ρόλο της.

Με δεδομένο ότι η πλειονότητα των παθητικής διαχείρισης κεφαλαίων που ακολουθούν τους δείκτες MSCI Emerging ήταν και εν πολλοίς παραμένουν υποεπενδυμένοι στο Χ.Α., έσπευσαν ενόψει αναδιάρθρωσης αλλά και των ειδήσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ανακούφισης του χρέους να τοποθετήσουν κάποια κεφάλαια.

Η απουσία προσφοράς, οι τιμές των τραπεζικών μετοχών που συμμετέχουν στους δείκτες σημείωσαν και τη μεγαλύτερη άνοδο.

 

TITAN-PLACEMENT: Χθες πέρασαν οι μετοχές από τη διάθεση του πακέτου κοινών μετοχών Τιτάν που διενήργησαν Alpha Bank και Citigroup.

Οι μετοχές περιήλθαν στην κατοχή της Αlpha Bank λόγω κατάπτωσης ενεχύρου γνωστού επιχειρηματία και επενδυτή και διατέθηκαν κατά κύριο λόγο σε ξένα funds.

Υ.Γ. Η κατάπτωση του ενεχύρου ήταν ένας βατός τεχνικά τρόπος, εν μέσω capital controls, για να εξοφληθεί το δάνειο που είχε λάβει από την Alpha Bank ο εν λόγω επενδυτής.

Πριν την παραπάνω κίνηση είχε μεταβιβάσει, με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή, και το σύνολο της θέσης του σε προνομιούχες μετοχές. Αγοραστής φέρεται να ήταν μεγαλομέτοχος της Τιτάν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v