Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 31 2007

Επενδύσεις σε real estate μέσω ...super market

Ο κλάδος των super markets βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος λόγω κυρίως… real estate. Εξαιτίας της φύσης της δραστηριότητάς τους οι αλυσίδες super market διαθέτουν μεγάλα –ιδιόκτητα σε αρκετές περιπτώσεις– ακίνητα σε κομβικά σημεία των μεγάλων αστικών συγκροτημάτων, η αξία των οποίων, ιδιαίτερα σε πόλεις όπως η Αθήνα, με έλλειψη μεγάλων ακινήτων, αυξάνεται συνεχώς.

Εξ ου και το τελευταίο διάστημα το υψηλό ενδιαφέρον από εγχώριους και ξένους επενδυτικούς ομίλους για την απόκτηση εταιριών του κλάδου. Αυτό προστίθεται βέβαια στο ενδιαφέρον των παικτών του ίδιου του κλάδου.

Χαρακτηριστικό της μόδας για τα super markets είναι ότι για την Ατλάντικ υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δύο ενδιαφερόμενοι, που κινούνται αμφότεροι με επενδυτικά κριτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας, οικογένειες Αποστόλου και Λαουτάρη, έχουν δεχτεί κρούσεις για την πώλησή της από εγχώριο επενδυτικό όμιλο αλλά και από τη Morgan Stanley.

Και οι δύο προτάσεις προσκρούουν, προς το παρόν, στη σύγκρουση μεταξύ των δύο οικογενειών που ελέγχουν την Ατλάντικ, καθώς οι διαφωνίες τους δεν υποβοηθούν τη διευθέτηση σημαντικών εκκρεμοτήτων οι οποίες θα προέκυπταν πριν ή μετά τη συμφωνία πώλησης.

Όμως, το αξιοπρόσεκτο είναι ότι η μεν Morgan Stanley φέρεται να ενδιαφέρεται για την Ατλάντικ με σκοπό να τη συγχωνεύσει εν συνεχεία με ομοειδείς εταιρίες των Βαλκανίων που διαθέτει πελάτης της, ο δε εγχώριος επενδυτικός όμιλος με σκοπό να αναπτύξει καταστήματά της σε ακίνητα που ελέγχει ήδη σε μεγάλες βαλκανικές πρωτεύουσες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v