Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2008

Σφηνάκια με ANEK, Sawiris, τράπεζες...

ANEK: Σήμερα στις 10:00 η γενική συνέλευση για το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο. Ωστόσο, οι έγκυρες πληροφορίες μας λένε ότι θα ζητηθεί αναβολή από την πλευρά Γκριμάλντι, που διαθέτει ικανό ποσοστό για να τη ζητήσει και να τη λάβει.

Αφορμή της αναβολής θα είναι, λένε οι… ”σμπίροι” μας, η πληρέστερη ενημέρωση των μετόχων για θέματα που άπτονται των όρων, των προϋποθέσεων κ.λπ. του ΜΟΔ, το οποίο -θυμίζουμε- έχει προταθεί να είναι υπέρ των παλαιών μετόχων.

Οι γνωρίζοντες, πάντως, ξέρουν ότι το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της πλευράς Γκριμάλντι και της πλευράς Βαρδινογιάννη είναι πολύ ευρύτερο από το ΜΟΔ.

Όσο, δε, κι αν φαίνεται περίεργο, η αναβολή ΔΕΝ σημαίνει ότι η ”κόντρα” χοντραίνει.



Τουναντίον, μάλλον αποτελεί σε αυτή τη φάση μια εύσχημη παράταση χρόνου στη (συνεχιζόμενη) διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών.

Αντικείμενο της οποίας, λένε οι ίδιοι… σμπίροι, είναι ο εκ βάθρων επαναπροσδιορισμός μιας ”αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας”.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πολλά έχουν ακουστεί κι άλλα τόσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα για το ενδιαφέρον του κ. Nagib Sawiris για την εξαγορά τράπεζας στην Ελλάδα.

Τίποτε όμως δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά.

Κι αυτό διότι ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας δεν φαίνεται ιδιαίτερα διατεθειμένος να εμπλακεί σε ιστορίες απόκτησης τραπεζών που δεν μπορούν να του προσφέρουν άμεση διείσδυση στη λιανική τραπεζική.

Eξ ου και οι περιπτώσεις επενδυτικών τραπεζών που έχουν κομίσει κάποιοι από τους εφοπλιστές, οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να συμμετάσχουν στο υπό συγκρότηση σχήμα Sawiris – Τσάκου, για αγορά ή δημιουργία τράπεζας, απορρίπτονται... ευγενικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v