Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 16 2008

Ιπποτούρ: Το διετές σίριαλ της αύξησης κεφαλαίου

Τι συμβαίνει τελικά με την Ιπποτούρ και με την περιβόητη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, η οποία έχει εξελιχθεί σε μακρόσυρτο σίριαλ;

Το θέμα της αύξησης κεφαλαίου παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για την εταιρία και τους μετόχους της, καθώς:

• Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας είναι αρνητικά από τη χρήση του 2006 (-1,67 εκατ. ευρώ).

• Λόγω των συνεχιζόμενων μέχρι σήμερα ζημιογόνων αποτελεσμάτων της εισηγμένης, τα ίδια κεφάλαιά της γίνονται ολοένα και πιο αρνητικά με την πάροδο του χρόνου (-3,64 εκατ. στις 30/9/2007).

• Στις 30/9/2007 υπήρχαν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας ύψους 430 χιλιάδων ευρώ.

• Επιπλέον, από τον Απρίλιο του 2006 η μετοχή της Ιπποτούρ βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, γιατί τα ίδια κεφάλαιά της είναι χαμηλότερα από το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Με στόχο να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα, αλλά και προκειμένου να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις στον τομέα των μανιταριών, η Ιπποτούρ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως και 9,72 εκατ. ευρώ.

Όμως, αύξηση κεφαλαίου ακούμε και αύξηση κεφαλαίου δεν βλέπουμε!

Η συγκεκριμένη έκδοση αποφασίστηκε πρώτη φορά στη γενική συνέλευση της 19ης Ιουλίου 2006, αλλά η απαιτούμενη εκ του νόμου προθεσμία υλοποίησης εξέπνευσε χωρίς να προχωρήσει το θέμα.

Ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2007 νέα γενική συνέλευση που ενέκρινε και πάλι την αύξηση κεφαλαίου, αλλά -καλά καταλάβατε- ούτε και αυτή τη φορά έγινε το παραμικρό.

Ωστόσο, στις 29 Ιουνίου του 2007 είχαμε άλλη μία γενική συνέλευση με το ”στοιχειωμένο” θέμα της αύξησης κεφαλαίου να ψηφίζεται για τρίτη φορά.

Έλα όμως που από τότε έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες χωρίς να γίνει τίποτα…

Λέτε να γίνει και νέα σύγκληση γενικής συνέλευσης για το ίδιο θέμα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v