Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2008

Κυπριακά και... Hot: Αspis - Universal & Sea Star

Στην τελική ευθεία φαίνεται να έχει εισέλθει το θέμα της διεκδίκησης του ελέγχου της κυπριακής Universal Bank από τον όμιλο Ασπίς.

Από μετοχικής πλευράς, κυπριακές πηγές υποστηρίζουν ότι ο ελληνικός όμιλος φαίνεται να ελέγχει κοντά ή και πάνω από το 50% των μετοχών.

Kι αυτό καθώς στο ποσοστό που κατέχει ο όμιλος (γύρω στο 40%) θα πρέπει πιθανότατα να συνυπολογίζονται τα ποσοστά του Κύπριου επιχειρηματία κ. Σαββίδη καθώς και κάποιων άλλων επενδυτών με μικρότερες θέσεις.

Εκείνο που πληροφορούμαστε ότι απομένει προκειμένου να εισέλθουν μέλη του ομίλου Ασπίς στο Δ.Σ. της Universal Bank είναι το ”ΟΚ” της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, η απόφαση της οποίας αναμένεται σύντομα.

Μέχρι τότε, η Universal Bank θα συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει εδώ και περίπου δύο χρόνια:

Αναμένει να μάθει ποιος θα είναι ο... ιδιοκτήτης της προκειμένου να καταστρώσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της…

Υ.Γ.: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αποκτήσει για την ελλαδική πραγματικότητα μία ακόμη εταιρία που διαπραγματεύεται στο ΧΑΚ (βέβαια μελλοντικά μάλλον θα παίζει σε... διπλό ταμπλό).

Ο λόγος για τη Sea Star, συμφερόντων της οικογενείας κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, στην οποία εισέρχεται τώρα ως επενδυτής, μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (όπως έγραφαν ”φωτογραφίζοντάς” τον εδώ και μέρες κάποιες εφημερίδες, ενώ το σαββατοκύριακο επιτέλους τον... κατονόμασαν) ο εφοπλιστής κ. Β. Ρέστης.

Το ποσό που τοποθετεί πρακτικά σημαίνει ότι θα αποκτήσει ποσοστό της τάξεως του 10%, ίσως και παραπάνω.

Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι μέσω αυτής της κυπριακής εταιρίας συμμετοχών ελέγχεται πλέον η ΑΝΕΚ αλλά και σε σημαντικό βαθμό η Hellenic Seaways.

Προσέξτε ότι η μία... κόρη είναι εισηγμένη στο Χ.Α., η άλλη πουθενά, ενώ η... μαμά στην Κύπρο.

Σταυρολεξάκι για δυνατούς... λύτες!



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v