Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2008

ΔΕΗ: Ημέρα... Σάββατο (!) το ”καυτό” ΔΣ (update)

Το προσεχές... Σάββατο (!), λένε οι πληροφορίες μας ότι προτίθεται να συνεδριάσει εκτάκτως το ΔΣ της ΔΕΗ προκειμένου να εξεταστεί το μνημόνιο με την RWE.

Γιατί Σάββατο θα ρωτήσετε; Αλλά σίγουρη απάντηση... δεν έχουμε.

Τι θέλουν άραγε να αποφύγουν περισσότερο, την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ (είχε προσφάτως κάνει κατάληψη στα γραφεία) που ήδη έβγαλε ανακοίνωση ότι θα είναι... παρούσα, ή τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου;

Ποιός ξέρει.

Κατα τα λοιπά, ισχύει η ουσία του χθεσινού σχολίου:

”Σήμερα, επρόκειτο να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΔΕΗ, με αντικείμενο το περιβόητο πλέον μνημόνιο συνεργασίας με την RWE, το οποίο, όπως όλοι καταλάβαμε, προωθείται με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Το ΔΣ όμως αναβλήθηκε, λόγω του... πένθους για τον Αρχιεπίσκοπο, λες και ήταν... εορταστική εκδήλωση! Ισως λοιπόν στην αναβολή αυτή να έπαιξαν ρόλο και άλλοι λόγοι, μια και υπήρχαν πληροφορίες ότι πήγαινε έτσι κι αλλιώς για αναβολή...

Αλλωστε, οι αντιδράσεις έρχονται πλέον από… παντού. Η ΓΕΝΟΠ δεν το θέλει, ενώ οι ανταγωνιστές διαμαρτύρονται για νόθευση του ανταγωνισμού αλλά και διότι έγιναν κρυφές συζητήσεις χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός.

Κάποιοι μάλιστα ετοιμάζονται να πάνε στα (ευρωπαϊκά) δικαστήρια, ενώ… αγριεμένοι αρχίζουν να δείχνουν και οι τοπικοί παράγοντες των περιοχών στις οποίες -αν προχωρήσει η συμφωνία με τους Γερμανούς- θα γίνουν μονάδες παραγωγής από λιθάνθρακα.

Ο οποίος λιθάνθρακας, ως γνωστόν, είναι ρυπογόνος - και τα περί νέας, καθαρής τεχνολογίας, μάλλον δεν έχουν… πείσει τους άμεσα ενδιαφερομένους.

Τώρα πώς γίνεται να απελευθερωθεί η αγορά με μονάδες στις οποίες η ΔΕΗ θα έχει το... 49% (και το γκουβέρνο πίσω της), ή πώς θα έχουν γίνει οι μελέτες και όλα τα δέοντα μέσα στα χρονοδιαγράμματα που βγάζει προς τα έξω η ΔΕΗ, όταν οι αντιδράσεις έχουν ξεκινήσει από τώρα, ένας Θεός το ξέρει.

Ο κ. Αθανασόπουλος βέβαια το… βιολί του. Θέλει να προχωρήσει ακάθεκτος. Και ίσως να τον σπρώχνει η ίδια η κυβέρνηση να προχωρήσει με τέτοια σιγουριά ως… σέντερ φορ.

Επειδή όμως εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε - γέλασε, μήπως να ρίξει μια ματιά πίσω του, τώρα που έχει την μπάλα και τρέχει, να δει αν έρχεται κατά πόδας η υπόλοιπη… ομάδα;

Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα, δύσκολο να βγάλει ”τσαμπουκά” η συγκεκριμένη κυβέρνηση από εδώ και πέρα.

Ή που θα πάμε σε εκλογές (οπότε σιγά μη δυσαρεστήσει τους πάντες για να κάνει το χατίρι των Γερμανών), ή που θα έχει μπόλικη δουλειά να κοιτάει στο ”μαντρί”, αν είναι 152 τα… πρόβατα!

Υ.Γ. 1: Αυτά που λένε γύρω - γύρω οι της ΔΕΗ, ότι κατέληξαν να μιλάνε μόνο με την RWE γιατί δεν θέλουν να μιλήσουν με όσες εταιρίες έχουν ”πόδι” στην Ελλάδα, προφανώς είναι μπαρούφες και μάλιστα ολκής.

Διότι μόνο ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει:

Είτε α) οι μονάδες που θα γίνουν με την RWE είναι ”συναγωνιστικές” της ΔΕΗ - άρα η αγορά αντί να απελευθερώνεται συγκεντρώνεται, οπότε τρέχα γύρευε τα περί απελευθέρωσης,

είτε β) θα λειτουργούν ανταγωνιστικά με αυτήν, οπότε τι τη νοιάζει ποιος θα είναι ο ανταγωνιστής, αν εκείνη λαμβάνει το 49% των κερδών;

Υ.Γ. 2: Οι... ψαγμένοι, που έχουν καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο μνημόνιο κι ότι ακόμη κι αν ως διά μαγείας σταματήσουν οι αντιδράσεις δύσκολα θα γίνουν πράξη τα όσα προβλέπει, ψάχνουν ήδη να βρουν τι κρύβεται ΠΙΣΩ από αυτά που φαίνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v