Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2016

Η ΔΕΗ κερδίζει μερίδια στη λιανική, τα χάνει στις δημοπρασίες!

Η ΔΕΗ κερδίζει μερίδια στη λιανική, τα χάνει στις δημοπρασίες!

Μία ολόκληρη μονάδα αυξήθηκε τον Νοέμβριο το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για το 11μηνο του 2016 (ο ΛΑΓΗΕ δεν έχει δώσει ακόμη στοιχεία).

Ενώ δηλαδή από την αρχή του χρόνου και κάθε μήνα, το ποσοστό της ΔΕΗ μειωνόταν υπέρ των ανεξάρτητων προμηθευτών, τον Νοέμβριο η τάση αντιστράφηκε.

Έτσι η ΔΕΗ εμφανίζεται με μερίδιο 89,39%, έναντι 88,39% τον Οκτώβριο και 89,05% τον Σεπτέμβριο.

Το φαινόμενο αποδίδεται μάλλον στο ότι απέδωσαν οι εκπτωτικές πολιτικές της. Έστω και αν τις "πληρώσει" ακριβά αργότερα, αφού η μείωση των μεριδίων της αποτελεί "μνημονιακή" υποχρέωση και ό,τι όγκο δεν "χάσει" στην αγορά λιανικής, αυτός υποκαθίσταται στις δημοπρασίες για τις οποίες γίνεται τόσος λόγος. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα μερίδια των άλλων ανεξάρτητων προμηθευτών, πάντα με βάση τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ (ο ΛΑΓΗΕ χρησιμοποιεί άλλη μέθοδο υπολογισμού), και αυτό τον μήνα πρώτη σε πωλήσεις έρχεται η Protergia του ομίλου Μυτιληναίου (2,89% μερίδιο αγοράς), ακολουθεί η ΗΡΩΝ του ομίλου της ΤΕΡΝΑ (2,78%) και η Elpedisοn (ΕΛΠΕ-Edison-EΛΛΑΚΤΩΡ) (2,28%). Τα ποσοστά των άλλων παικτών συνεχίζουν να είναι πολύ κάτω της μονάδας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σε επίπεδο 11μήνου, η ΗΡΩΝ διέθεσε στους πελάτες της 1.104,3 γιγαβατώρες, η Protergia 1.007,1 και η ELPEDISON 946,2 γιγαβατώρες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v