Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2016

Η αναζήτηση στρατηγικού στο Νίκα και το επιτόκιο της Paperpack

Η αναζήτηση στρατηγικού στο Νίκα και το επιτόκιο της Paperpack

ΝΙΚΑΣ: Σε επαφές με private equity funds, που επιδιώκουν να επενδύσουν στον εγχώριο τομέα τροφίμων, βρίσκεται η Chipita και ο Σπ. Θεοδωρόπουλος, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα στρατηγικού επενδυτή για την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, μετά την αποχώρηση της Impala. Σημειώνεται ότι η Chipita έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες το πλαίσιο αναδιάρθρωσης της Νίκας. 

Μέρος των δανειακών υποχρεώσεων θα εξοφληθεί με την πώληση -και εν συνεχεία εκμίσθωση- στις τράπεζες του ακινήτου της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο, το υπόλοιπο θα ρυθμισθεί, ενώ ο στρατηγικός επενδυτής θα βάλει φρέσκο χρήμα 20 εκατ. ευρώ.  

Τα 20 εκατ. ευρώ είναι μεγάλο ποσό για να το σηκώσει μόνη της η Chipita. Εξ ου και οι επαφές με private equity funds.

ΥΓ: Η αίτηση λύσης και εκκαθάρισης της εταιρείας, η οποία υποβλήθηκε από μικρομετόχους, συμβάλλει στο να τρέξουν ταχύτερα οι διαδικασίες…

ΥΓ Ι: Οι Βούλγαροι, που ήταν πίσω από την ολλανδική Impala, θέλουν να αποκτήσουν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Νίκας στη Βουλγαρία.

 

PAPERPACK: Εύστοχη η παρατήρηση («φαύλου») φίλου της στήλης για το επιτόκιο με το οποίο θα δανειστεί η Paperpack. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο Euribor τριμήνου συν 3,80% για ένα πενταετές ομολογιακό -είναι πολύ καλή περίπτωση για μια μεσαία ελληνική επιχείρηση.

Εισηγμένη εταιρεία με κερδοφορία, διανομή μερισμάτων στους μετόχους και σημαντική πιστοληπτική ικανότητα όπως φαίνεται.

 

ΙKTINOΣ: Μετά το μέρισμα προηγούμενων χρήσεων 0,03 ευρώ ανά μετοχή που θα διανεμηθεί στις 24 Μαρτίου, ο πρόεδρος της εισηγμένης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόφασης για διανομή και άλλου μερίσματος, κατά την τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v