Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 9 2017

Τα οφέλη της ΕΤΕ από UBB και ο πήχης της Πειραιώς για HSW

Τα οφέλη της ΕΤΕ από UBB και ο πήχης της Πειραιώς για HSW

ΕΤΕ - UBB: Σημαντικά κέρδη θα εγγράψει, σε ατομική βάση, η Εθνική από την ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης της UBB που αναμένεται να διενεργηθεί εντός του 2017.

Η ώθηση της κερδοφορίας σε επίπεδο μητρικής θα επιτρέψει στην Εθνική να προχωρήσει ευχερέστερα σε διαγραφές δανείων, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος κερδοφορίας.

Υ.Γ. Η συμφωνία πώλησης περιλαμβάνει και την εταιρεία χρηματοδοτικών μισθώσεων Interlease. Ο δανεισμός της Interlease από τις εταιρείες του ομίλου Εθνικής θα παραμείνει;

 

Πειραιώς - HSW: Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία πώλησης της συμμετοχής (40,44%) που διατηρεί η Πειραιώς στη Hellenic SeaWays.

Στα μέσα του μήνα αναμένεται με βάση το χρονοδιάγραμμα η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών και μερικές ημέρες αργότερα θα ακολουθήσουν οι δεσμευτικές.

Παρότι ο κλάδος και η εταιρεία έχουν ανακάμψει, παράγοντες της αγοράς διατυπώνουν ερωτήματα κατά πόσο μπορεί να υπάρξουν προσφορές που να καλύπτουν το κόστος κτήσης της Πειραιώς (σ.σ. περί τα 80 με 90 εκατ. ευρώ).

Μπορεί η«Μινωικές Γραμμές» να κατέβαλε 30 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει από μικρομετόχους το 14,4% της HSW (σ.σ. περίπου 2,7 ευρώ ανά μετοχή), αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα κινηθεί, τόσο επιθετικά, για ένα πακέτο μετοχών της τάξης του 40%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v