Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 13 2017

Η τροχαία, τα «παπάκια» και η hi-tech... ταλαιπωρία

Η τροχαία, τα «παπάκια» και η hi-tech... ταλαιπωρία

Πώς είναι δυνατόν χιλιάδες πολίτες της χώρας αντί να διευκολυνθούν, να ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο από τότε που η Τροχαία αποφάσισε να μηχανογραφήσει το κομμάτι των αδειών κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων;

Απίστευτο και όμως… ελληνικό.

Συγκεκριμένα, μέχρι προ διετίας, οι κάτοχοι μοτοποδηλάτων, παίρνοντας ένα παράβολο (είτε από Εφορία, είτε για πιο σύντομα από παρακείμενο μαγαζί) και προσκομίζοντας κάποια δικαιολογητικά (ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ταυτότητα και φορολογική δήλωση), μπορούσαν μέσα σε 10-15 λεπτά της ώρας να εξυπηρετηθούν, ανανεώνοντας την άδεια κυκλοφορίας τους.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα, η προθεσμία εξέπνεε στα τέλη Ιανουαρίου κάθε έτους.

Από πέρυσι, όμως, που η όλη υπηρεσία μηχανογραφήθηκε, έχει γίνει… το έλα να δεις. Όσοι ενδιαφερόμενοι δεν χρησιμοποιήσουν το e-banking για να πληρώσουν τα απαιτούμενα παράβολα, θα πρέπει να περάσουν πρώτα από το ΚΕΠ και στη συνέχεια από την τράπεζα.

Αλλά μέχρις εδώ, μικρό το κακό.

Το χειρότερο είναι ότι ακολουθεί ένα «περίμενε» μερικών ωρών(!) ακόμη και αν κάποιος προσέλθει σε ημέρες που δεν παρατηρούνται μεγάλες «ουρές». Μάλιστα, αντί για το τέλος Ιανουαρίου, η προθεσμία πλέον έχει παραταθεί κάπου μέχρι τον Μάρτιο.

Ή έχουμε τεχνολογία, ή δεν έχουμε… Ή αλλιώς, από οργάνωση σκίζουμε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v