Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2008

Καυτή… πατάτα για την Κεφαλαιαγορά!

Δύσκολο να σκεφτεί κάποιος πιο ”καυτή” υπόθεση από αυτήν της Γερμανός - Cosmote, επί της οποίας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλείται να αποφανθεί αν υπήρξε χειραγώγηση και κατάχρηση αγοράς.

Η υπόθεση έχει δικαστική διάσταση (οι εισαγγελείς ζητούν το πόρισμα), έχει και πολιτική διάσταση (η αντιπολίτευση έχει ήδη κάνει αιχμηρές ερωτήσεις, καθώς από καιρό έχει ”κεντράρει” γενικότερα τη συγκεκριμένη υπόθεση).

Έχει επίσης ”αγοραία” διάσταση (τα ονόματα είναι ”βαριά” ακόμη και στο επίπεδο της εμπλεκόμενης τραπεζικής ΑΧΕ, χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της οποίας εκτελούσαν τις επίμαχες συναλλαγές), ενώ θα αποτελέσει και ”προηγούμενο” για αντίστοιχες υποθέσεις που ίσως ανακύψουν στο μέλλον.

Η στήλη γνωρίζει τι έχει περιγράψει η υπηρεσία, ποια είναι τα αναφερόμενα από το θεσμικό πλαίσιο, γνωρίζει τι ακριβώς έγινε στο διοικητικό συμβούλιο της Παρασκευής και ποιοι πρωτοστάτησαν στη διχογνωμία που προέκυψε.

Θέλει, ωστόσο, να επικεντρώσει στην ουσία.

Η ουσία, λοιπόν, είναι να καταλήξει η Επιτροπή σε μια απόφαση με τη δέουσα σοβαρότητα και χωρίς χρονοτριβές ή υπεκφυγές που θα μειώσουν τελικά το ίδιο της το κύρος.

Πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε άποψη να ζητηθεί νομική γνωμάτευση από… ”ανεξάρτητο τρίτο”. Κι αυτό ομολογουμένως μας εξέπληξε.

Διότι αν η Επιτροπή έχει (και θέλει να έχει) τον ρόλο ”δικαστή” στα θέματα αυτά, προφανώς είναι μάλλον… άκομψο να ανατρέξει τώρα (διότι δεν θυμόμαστε να υπάρχει άλλο προηγούμενο), σε μια σοβαρή υπόθεση που περιλαμβάνει βαριά ονόματα, στη γνώμη κάποιου τρίτου.

Ό,τι είναι να αποφασίσει, ας το αποφασίσει μόνη της, όπως έκανε ως τώρα.

Διότι θα φανεί πολύ παράξενο να ανακαλύψει ξαφνικά ότι οι νομικές υπηρεσίες της δεν είναι επαρκείς στο κατεξοχήν αντικείμενο της… ειδικότητάς της!

Και η ”πατάτα” θα την… κάψει για τα καλά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v