Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2002

Η Sex Form , η ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ κι ο... Άϊ Βασίλης

”Υ.Γ. Ο Χαμαιλέων επιθυμεί να θυμήσει στους αναγνώστες της στήλης ότι η ίδια η ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ έχει λάβει απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών έως σχεδόν το 10% του μετοχικού κεφαλαίου σε τιμές μεταξύ 6,5 και ...0,65 ευρώ.

Για να δούμε τι θα δούμε...προσεχώς”

Ετσι ακιριβώς κατέληγε χθεσινό σχόλιο της στήλης με βασικό θέμα την προχθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας εσωρούχων (και...επενδύσεων βεβαίως βεβαίως) Sex Form, ότι προτίθεται να πουλήσει ολόκληρο το ποσοστό της στην ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ, το οποίο ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο...11,06%, ήτοι σε 2.230.000 τεμάχια, μέσα στους επόμενους τρείς μήνες.

Να λοιπόν που σαν από θαύμα, η διοίκηση της ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ έσπευσε να μας γνωστοποιήσει με τη σειρά της χθες το απόγευμα, ότι προτίθεται να πουλήσει έως και 201.000 μετοχές της εταιρίας της , επίσης μέσα στο επόμενο τρίμηνο, προφανώς από εκείνες τις μετοχές που η ίδια αγόρασε το αμέσως... προηγούμενο τρίμηνο.

Δεδομένης της πορείας της μετοχής τις τελευταίες 90 μέρες,(+170%) μπράβο στα παιδιά θα πείτε. Και στήριξαν (οι μεν) και επένδυσαν (οι δε) και κέρδος έβγαλαν (όλοι).

Ωστόσο όποιος έχει σταματήσει να πιστεύει στον Αϊ Βασίλη και άλλα... παραμύθια δεν μπορεί να μην αναρωτιέται τι ακριβώς συμβαίνει στο βασίλειο της... Δανιμαρκίας.

Πέραν των όποιων άλλων... αποριών, προκύπτει (εδώ που τα λέμε έχει προκύψει πολύ καιρό τώρα) το ερώτημα αν είναι σωστό να πωλούνται ξανά στην αγορά οι ”ίδιες μετοχές” που αγοράζει μια εταιρία για να στηρίξει την τιμή της μετοχής της και μάλιστα με τη σημείωση ότι... άμα θέλει έως το Μάρτη του 2003 μπορεί να τις ξαναγοράσει.

Η επίσημη απάντηση της διοίκησης του ΧΑΑ είναι ”περιμένουμε σχετική κοινοτική οδηγία για να εναρμονιστούμε”. Κι ως τότε βέβαια γίνονται όσα γίνονται, και σχολιάζονται καυστικότατα από τους ίδιους τους χρηματιστές, που μιλάνε μεταξύ τους μέχρι και για ”θεσμό” του ...trading ιδίων μετοχών!!!

Κλείνοντας να θυμίσουμε τι απήντησε η ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ σε ερώτηση του ΧΑΑ στις 26 Αυγούστου, για την άνοδο της τιμής της μετοχής της:

”Διευκρινίζεται ότι τόσο η προσωπική μας επενδυτική πολιτική όσο και οι επιλογές στήριξης της μετοχής από την ίδια την εταιρία δεν βασίζεται σε μεμονωμένη ή βραχυχρόνια παρατήρηση των διακυμάνσεων της τιμής της μετοχής, επειδή αυτό ενίοτε δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα της πορείας της.

Υπενθυμίζουμε ότι από την ημερομηνία εισαγωγής προς διαπραγμάτευση της μετοχής μας στο Χ.Α.Α. παρατηρήθηκε εντονότατη μείωση της τιμής της που ουδέποτε εναρμονιζόταν με τη ραγδαία αύξηση των οικονομικών μεγεθών. Όμως παραμένοντας στην πάγια τακτική μας και προκειμένου να μην παρεμβαίνουμε στη διαμόρφωση τιμών δεν επιθυμούμε και δεν σχολιάζουμε την εξέλιξη της τιμής της μετοχής.

Είναι ευνόητο ότι μια αύξηση της τιμής της μετοχής είναι ένα θετικό στοιχείο για την εταιρία και θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v