Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2017

Τράπεζα Κύπρου: Αξίζει λιγότερο από… τα ακίνητά της

Τράπεζα Κύπρου: Αξίζει λιγότερο από… τα ακίνητά της

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Λονδίνο έδειξε για μια ακόμη φορά πως απλά και μόνο η αλλαγή χρηματιστηριακής έδρας δεν είναι ικανή για να ανεβάσει την τιμή στο ταμπλό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Η τιμή του τίτλου μειώθηκε, όπως είχε «διορθώσει» και όταν είχε εισέλθει στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κατά το πρώτο μισό της προηγούμενης δεκαετίας.

Πάντως, η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας διαμορφώνεται στο 1,27 δισ. ευρώ και είναι ελαφρά χαμηλότερη από τη λογιστική αξία των υπό διαχείριση ακινήτων της (1,4 δισ. στις 31/12/2016).

Μάλιστα, όπως γράφει ο τοπικός Τύπος, επειδή οι διαπραγματεύσεις για ρυθμίσεις δανείων συνεχίζονται, ο αριθμός των ακινήτων που θα περιέλθουν στο Συγκρότημα αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, οπότε και για τον λόγο αυτό δρομολογούνται κάποιοι πλειστηριασμοί (στόχος οι πωλήσεις να φτάσουν τα 340 εκατ. ευρώ) μέσα στη φετινή χρονιά.

ΥΓ: Τραπεζικοί κύκλοι της χώρας τονίζουν ότι επιβάλλεται εγρήγορση και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, παρά το γεγονός ότι αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8% φέτος και κατά 2,5%-3% το 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v