Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2017

Τώρα αρχίζουν τα (πιο) δύσκολα για τον εξωδικαστικό

Τώρα αρχίζουν τα (πιο) δύσκολα για τον εξωδικαστικό

Τις τελευταίες «πινελιές» πριν το στείλουν για τελική έγκριση στους θεσμούς βάζουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Το πλαίσιο αναμένεται να πάρει την πολυπόθητη έγκριση, καθώς οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών επιλύθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη των επικεφαλής των δανειστών. Συνεπώς, η πολύμηνη αγωνία έληξε για ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Στον επί χάρτου σχεδιασμό του πλαισίου αναφερόμαστε και όχι στην εφαρμογή του, που φαίνεται να είναι πολύ πιο κρίσιμη. Κι αυτό, διότι το μέγεθος του προβλήματος που καλείται να λύσει ο μηχανισμός είναι τεράστιο.

Είναι πολλές χιλιάδες οι επιχειρήσεις που θα αιτηθούν να υπαχθούν στη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών και ουδείς μπορεί να βεβαιώσει ότι οι σχεδιαζόμενες ηλεκτρονικές υποδομές που θα στηθούν, θα αντεπεξέλθουν στην «πίεση» που θα ασκηθεί.

Επίσης, ουδείς μπορεί να προβλέψει αυτή τη στιγμή πώς θα συμπεριφερθεί και ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή όσοι εμπλακούν στις διαπραγματεύσεις ανά επιχείρηση (συντονιστές, επιχειρηματίες, τραπεζικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιώτες πιστωτές, εργαζόμενοι κ.ο.κ.).

Το πλαίσιο ορίζει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Είναι όμως εφικτό να τηρηθούν; Μένει να αποδειχθεί στην πράξη, αλλά όπως αναφέρουν σχετικοί με το θέμα, «τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v