Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2017

Αλλαγή φρουράς, πλην προέδρου, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αλλαγή φρουράς, πλην προέδρου, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τελικώς αυτό που χρειαζόταν ήταν απλά «υπομονή», ώστε η κυβέρνηση να βάλει τα δικά της πέντε στελέχη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Κατά πάσα πιθανότητα, την επόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα εγκριθούν την Πέμπτη 16 Μαρτίου από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα νέα πρόσωπα που προτείνει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, θα λάβουν τις θέσεις τους στα γραφεία της ανεξάρτητης αρχής.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για «βίαιη απομάκρυνση» των υφιστάμενων στελεχών της Επιτροπής, απλώς λήγει η θητεία τους.

Ποια είναι τα νέα πρόσωπα;

Η κυβέρνηση εισηγείται συγκεκριμένα τον διορισμό της Άννας Νάκου για τη θέση του αντιπροέδρου, του Σωτήριου Καρκαλάκου ως τακτικού μέλους και της Αφροδίτης Αδαμάκου και του Μιχαήλ Πολέμη ως αναπληρωματικών μελών.

Μένει να πληροφορηθούμε ένα ακόμη πρόσωπο που θα προταθεί ως τακτικό μέλος, καθώς η αρχικώς προτεινόμενη Μαρίνα Σταυροπούλου αποσύρθηκε για «προσωπικούς λόγους».

Στους αποχωρούντες περιλαμβάνεται και ο νυν αντιπρόεδρος Δημήτρης Λουκάς, τον οποίο ανεπιτυχώς προσπάθησε πέρυσι τον Απρίλιο να απομακρύνει ο Γιώργος Σταθάκης,  κρίνοντας ως ασυμβίβαστο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής να τυγχάνει σύζυγος βουλευτίνας.

Ποιας βουλευτίνας; Της εκλεγείσας ως Επικρατείας με το κόμμα της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως.

Τελικώς αποδείχθηκε ότι ασυμβίβαστο δεν υπήρχε… Πάντως ο κ. Λουκάς δεν θα μπορούσε να παραμείνει άλλο στην Επιτροπή, καθώς έχει συμπληρώσει ήδη δύο πλήρεις θητείες.

Ποιος θα παραμείνει από την «παλαιά φρουρά»; Ο πρόεδρος της Αρχής Δημήτρης Κυριτσάκης, ο οποίος δηλώνει ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του έως το τέλος του 2018.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v