Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2017

Μύκονος: Καταγγελίες για πάρκινγκ στην Ψαρρού με άδεια… βιολογικού καθαρισμού!

Μύκονος: Καταγγελίες για πάρκινγκ στην Ψαρρού με άδεια… βιολογικού καθαρισμού!

Παρά το όργιο του παρελθόντος σε ό,τι αφορά τις πολεοδομικές παραβάσεις στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, που μεταξύ άλλων οδήγησε και στην εγκαθίδρυση ξεχωριστού πολεοδομικού τμήματος στη Μύκονο (παλαιότερα υπαγόταν στη Σύρο, με αποτελέσματα που οδήγησαν τον τότε επικεφαλής της υπηρεσίας στη… φυλακή), τα προβλήματα δεν φαίνεται να έχουν εκλείψει.

Μεγάλο αναβρασμό έχει δημιουργήσει σε κατοίκους της Ψαρρού, ίσως του πιο κοσμοπολίτικου σημείου του νησιού της Μυκόνου, η τεράστιας έκτασης ανασκαφή που έχει δημιουργηθεί από ιδιωτική εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων.

Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες (που έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr), η ανασκαφή γίνεται σε έκταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων, με άδεια από την πολεοδομία που αφορά την επέκταση… βιολογικού βόθρου!

Οι περίοικοι ωστόσο καταγγέλλουν ότι στην πραγματικότητα δημιουργείται μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ 300 θέσεων(!) κι ότι οι εργασίες, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη μερική κατεδάφιση υπέργειου κτιρίου (από το οποίο έχουν μείνει μόνο οι κολόνες), καμία σχέση δεν έχουν με την επέκταση κάποιου βόθρου, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο του οικοπέδου!

Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι από την πλευρά της αστυνομίας της Μυκόνου οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι η καταγγελλόμενη εταιρία διαθέτει άδεια για επέκταση βιολογικού βόθρου και ότι η αστυνομία… δεν δύναται να εισέλθει στο σημείο στο οποίο γίνονται οι εργασίες!

Ενα βασικό ερώτημα βέβαια είναι εάν -και τι- γνωρίζει ο δ,ήμαρχος της Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, στις υπηρεσίες του οποίου ανήκει και η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης που εξέδωσε τη σχετική άδεια, αλλά και ως αρμόδιος εντέλει για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του Δήμου του.

Διότι οι «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν ότι γνωρίζει αλλά δεν κάνει τίποτε…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της προς τον εισαγγελέα της Σύρου, αλλά και προς το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, ακόμη, λένε ορισμένες πληροφορίες, και προς το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού.

Προφανώς η συνέχεια θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v