Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 18 2017

Η Revoil και η επιστροφή στη... στεριά

Η Revoil και η επιστροφή στη... στεριά

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι τακτικές γενικές συνελεύσεις των μετόχων της REVOIL εξουσιοδοτούσαν τη διοίκηση της εταιρείας για την πώληση της δραστηριότητας της ναυτιλιακής θυγατρικής της Ariston. Η κίνηση όμως αυτή μπήκε σε εφαρμογή μόλις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έτσι, μετά την πώληση των δύο εκ των τριών της πλοίων κατά το τελευταίο πεντάμηνο, η διοίκηση της εισηγμένης -στις ετήσιες λογιστικές της καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη- προανήγγειλε ουσιαστικά τη μελλοντική αποεπένδυση και από το τρίτο: «Η σταδιακή απεμπλοκή από την ποντοπόρο ναυτιλία που πρόσθετε ζημίες στον όμιλο και η επικέντρωση στον κλάδο εμπορίας πετρελαιοειδών που έχει καθιερώσει τη REVOIL ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες με μερίδιο αγοράς πάνω από 10%, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο 2017» σημειώνει η διοίκηση της εισηγμένης.

Τι φαίνεται λοιπόν να απομένει στο ταμπλό του ΧΑ;

Πρώτον, μια εταιρεία που εξακολουθεί να διαθέτει θετική καθαρή θέση (8,64 εκατ. ευρώ), ενώ στο ΧΑ αποτιμάται προς 6,9 εκατ. ευρώ.

Δεύτερον, μια εισηγμένη (κλάδοι καυσίμων και λιπαντικών) που επιτυγχάνει θετικό EBITDA (γύρω στα 8 εκατ. ευρώ το 2016) και κέρδη προ φόρων ύψους 750 χιλ. ευρώ (επίσης, στοιχεία 2016).

Τρίτον, μια επιχείρηση που μέσα από τις θετικές ταμειακές ροές του 2016 περιόρισε τον καθαρό της δανεισμό στο (όχι ευκαταφρόνητο) ύψος των 38 εκατ. ευρώ, ποσό όμως που φαίνεται πως θα συνεχίσει να μειώνεται και φέτος, λόγω των μετρητών που εισπράχθηκαν ή θα εισπραχθούν από την πώληση των δύο τελευταίων πλοίων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v