Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 21 2017

Το «γαϊτανάκι» των χρεών στην ενέργεια και το δέλεαρ των 93 εκατ.

Το «γαϊτανάκι» των χρεών στην ενέργεια και το δέλεαρ των 93 εκατ.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και αυτό είναι παραπάνω από ξεκάθαρο στον χώρο της ενέργειας. Οι δύο διαχειριστές ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ απαιτούν από τη μητρική τους ΔΕΗ συνολικά ποσά της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ για τη μη καταβολή χρημάτων που αφορούν στα δίκτυα μεταφοράς, διανομής κ.λπ., όπως έγραψε το Euro2day.gr.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ, όμως, που βάλλει κατά του ΕΣΑΗ σημειώνοντας ότι ο Σύνδεσμος των ανεξάρτητων παραγωγών ρεύματος επιδίωξε να μπλοκάρει την επιστροφή κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ προς τη μητρική εταιρία ύψους 92,9 εκατ. ευρώ, βγάζει άλλο λαβράκι.

Τα μέλη του ΕΣΑΗ έχουν λαμβάνειν από τον ΑΔΜΗΕ ποσά άνω των 100 εκατ. ευρώ. Χρήματα που με τη σειρά της η Επιχείρηση δεν τα έχει καταβάλει στον Διαχειριστή, ο οποίος είναι αρμόδιος για την πληρωμή των παραγωγών ρεύματος. Το ποσό αφορά σε αποζημιώσεις που προβλέπουν οι μηχανισμοί ευελιξίας των μονάδων αλλά και των εφεδρειών.

Ο Σύνδεσμος, λοιπόν, με το εξώδικο που απέστειλε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διαχειριστή, όπως μαθαίνουμε, δεν ζητά να μην αποδοθούν τα 92,9 εκατ. ευρώ στη ΔΕH, αλλά να συμψηφιστούν με τα χρέη της εταιρίας προς τον ΑΔΜΗΕ.

Με τον τρόπο αυτό, οι ανεξάρτητοι παραγωγοί προσδοκούσαν μήπως εισπράξουν κάτι...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v