Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 27 2017

Nexans: Ραντεβού στη… γενική συνέλευση

Nexans: Ραντεβού στη… γενική συνέλευση

Ολόκληρο το 2015 πέρασε με τους μικρομετόχους της Νexans Hellas να διαμαρτύρονται απέναντι στη διοίκηση της εταιρείας ότι σχεδίαζε υπερβολικά μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, προκειμένου να στείλει τη μειοψηφία κάτω από το 10% και στη συνέχεια να μπορεί να βγάλει την εισηγμένη από το ταμπλό του ΧΑ (κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, καθώς γαλλικό fund που κατείχε κάτι παραπάνω από το 5% των μετοχών συμμετείχε κανονικά στην ΑΜΚ).

Όταν τώρα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 η Νexans Hellas βρέθηκε χωρίς δανεισμό και με κάποια εκατομμύρια ευρώ να «περισσεύουν» στο ταμείο της, η διοίκηση της εισηγμένης επέμενε πως μια τόσο μεγάλη ΑΜΚ ήταν απαραίτητη και πως η ρευστότητα αυτή ήταν συγκυριακή καθώς θα χρησιμοποιείτο για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Έλα όμως που στις 31/12/2016 η ρευστότητα αυτή όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκε αλλά αντίθετα το ταμείο της Νexans Hellas εκτινάχτηκε στα 10,1 εκατ. ευρώ! (το ποσό αντιστοιχεί στο 40%-45% της συνολικής της αποτίμησης στο ΧΑ).

Την ώρα μάλιστα που οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις για τη νέα γραμμή παραγωγής κυμαίνονται μόλις γύρω στα 3 εκατομμύρια.

Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται με ενδιαφέρον, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 15 Ιουνίου, όπου πέραν αυτού αναμένεται να τεθούν από τη μειοψηφία και άλλα ζητήματα.

Όπως για παράδειγμα τους λόγους που οδήγησαν τον μέχρι πρότινος πρόεδρο και CEO της εταιρείας να αποχωρήσει ξαφνικά, παραιτούμενος από τη θέση του.

Ή ακόμη το ζήτημα του αν θα αντιλογιστούν οι τόκοι από τα πανύψηλα επιτόκια με τα οποία δάνειζε ολόκληρο το 2015 και τους πρώτους μήνες του 2016 την εισηγμένη ο μητρικός όμιλος.

Ή, τέλος, το αν μετά από τόσα χρόνια… δίαιτας για τους μικρομετόχους, έχει έρθει η ώρα για κάποια επιστροφή κεφαλαίου (μέρισμα δεν θα διανεμηθεί) καθώς η εταιρεία έγραψε κέρδη και το ταμείο είναι ξεχειλισμένο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v