Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2017

Τα… μερίσματα της τελευταίας στιγμής στο ΧΑ

Τα… μερίσματα της τελευταίας στιγμής στο ΧΑ

Το Euro2day.gr σάς είχε προειδοποιήσει έγκαιρα πως μετά την άμβλυνση της αβεβαιότητας (βλέπε β’ αξιολόγηση) και τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, θα υπάρξουν και αρκετές εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τις χρηματικές διανομές των εισηγμένων εταιρειών προς τους μετόχους.

Έτσι, τις τελευταίες ημέρες είχαμε:

Την απόφαση της Αιολικής ΑΕΕΧ να προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων (1η Ιουνίου), την επιστροφή κεφαλαίου, πράγμα που είχε να κάνει από τις αρχές του 2015.

Επίσης, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια (και αφού έχει βελτιωθεί δραστικά η ρευστότητα της εταιρείας), θέμα χρηματικής διανομής προς τους μετόχους θα προτείνει και η διοίκηση της Space Hellas.

Λεφτά στους μετόχους της θα δώσουν μέσω επιστροφής κεφαλαίου και οι Μύλοι Λούλη, όπως και η εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Mevaco (0,04 ευρώ/ανά μετοχή).

Με ενδιαφέρον επίσης αναμένεται το μη ανακοινωθέν μέχρι σήμερα μέρισμα που θα διανείμει η ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President). Εκτιμήσεις τρίτων μιλούν για «ικανοποιητικό ποσό», σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά, όπου είχε διανεμηθεί μόνο προμέρισμα.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως θα δούμε και άλλες θετικές εκπλήξεις είτε κατά τις προσεχείς τακτικές γενικές συνελεύσεις, είτε (αργότερα, σε δεύτερη φάση) από τον Σεπτέμβριο και μετά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v