Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2017

Ο Τσίπρας, τα κοιτάσματα και οι... «λεπτές» διατυπώσεις

Ο Τσίπρας, τα κοιτάσματα και οι... «λεπτές» διατυπώσεις

Από εξαιρετικά προσεκτικές διατυπώσεις συνοδεύθηκαν οι χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού στο ενδιαφέρον διεθνών ομίλων για έρευνα και εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια (αλλά και δυτικά) της Κρήτης.

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στους δύο ομίλους που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα επαφές στην Αθήνα, την ExxonMobil και την Total, και δήλωσε πως «πάμε σοβαρά, στοχευμένα, χωρίς τυμπανοκρουσίες».

Ανακοίνωσε πως προχωρούν διαδικασίες για εκμετάλλευση παλαιών και νέων «οικοπέδων», αλλά ταυτόχρονα είπε πως «εμείς δεν θα μιλήσουμε για 250 δισ.» και πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει «πράγματα που έχουν συμβεί και όχι πράγματα που θέλει να συμβούν».

Δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός πως λίγο αργότερα εκδόθηκε και ανακοίνωση των Ελληνικών Πετρελαίων με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου Γρηγόρη Στεργιούλη.

Ο κ. Στεργιούλης ξεκαθάριζε, με αφορμή ομοβροντία δημοσιευμάτων και πληροφοριών, πως το αντικείμενο των συναντήσεων με εκπροσώπους των δύο διεθνών ομίλων «περιέχεται με ακρίβεια στα Δελτία Τύπου που εκδόθηκαν από την αντιπροεδρία και το ΥΠΕΝ. Οτιδήποτε άλλο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v