Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 20 2017

Σφηνάκια για ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ και Ξυλεμπορία

Σφηνάκια για ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ και Ξυλεμπορία

ΕΛΠΕ: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των οικονομικών μεγεθών του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια και στο πεντάμηνο του έτους.

Μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, όπως πληροφορούμαστε, νέο ρεκόρ καταγράφεται και στο πεντάμηνο.

Με ενδιαφέρον βέβαια αναμένεται και η εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛ.ΠΕ την ερχόμενη Παρασκευή 23 Ιουνίου.

 

ΑΔΜΗΕ: Σήμερα, εκτός απροόπτου, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υπογραφή των συμβάσεων μετόχων του νέου ΑΔΜΗΕ αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, πρόκειται για τον Μανούσο Μανουσάκη, τεχνοκράτη και άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη. Και προφανώς για να επιλέγεται για τη θέση του CEO, υπάρχει και η συγκατάθεση των Κινέζων της State Grid.

 

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Ισχυρές αντοχές απέναντι στην κρίση εμφανίζει η Interwood-Ξυλεμπορία, καθώς όχι μόνο εξυπηρετεί κανονικά τον δανεισμό της, αλλά επιπλέον έχει επιστρέψει από πέρυσι στην κερδοφορία.

Μάλιστα, η «κάτω γραμμή» των αποτελεσμάτων δείχνει να αντέχει και κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, παρά τη δραματική κατάσταση που επικράτησε στην εγχώρια αγορά (η περιορισμένη υποχώρηση του τζίρου αντιμετωπίστηκε σε γενικές γραμμές από περικοπές δαπανών).

Υπάρχει πάντως συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα κάπως θα αρχίσουν να ανακάμπτουν στην αγορά από το δεύτερο εξάμηνο.

Οψόμεθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v