Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2017

Ο Τζιρακιάν, η αύξηση κεφαλαίου και η... λεπτομέρεια

Ο Τζιρακιάν, η αύξηση κεφαλαίου και η... λεπτομέρεια

Τουλάχιστον αξιοπερίεργη θεωρείται η κίνηση της Τζιρακιάν να ορίσει στα 32 ευρώ την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, στο πλαίσιο της ΑΜΚ με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων, τη στιγμή που ο τίτλος διαπραγματευόταν στο ταμπλό την ημέρα της ανακοίνωσης μόλις στο... 0,019 ευρώ, με τη συνολική κεφαλαιοποίησή της στα 24,130 ευρώ! 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, το Δ.Σ. θα προτείνει στη γενική συνέλευση την Α.Μ.Κ. έως 8.128.000 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ και τιμή διάθεσης στα 32 ευρώ.

Η διαφορά μεταξύ της τιμής έκδοσης και της τιμής διάθεσης θα καταχωρισθεί σε ειδικό λογαριασμό της εταιρείας με τίτλο «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

Η εισηγμένη έχει ήδη έλθει σε επαφή με μετόχους της, που συμφωνούν να συμμετέχουν στην εν λόγω αύξηση με κεφαλαιοποίηση των απαιτήσεών τους έναντι της εταιρείας και την απόκτηση νέων μετοχών.

«Με τη μετοχοποίηση των υποχρεώσεών της κατά τα ως άνω, η εταιρεία θα κατορθώσει να μειώσει σημαντικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να χρειαστεί να εκταμιεύσει κάποιο ποσό και χωρίς να επηρεαστεί η ρευστότητά της». 

Η εισηγμένη υποστηρίζει ότι «για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών ελήφθη ιδιαιτέρως υπόψη η μελλοντική θέση των παλαιών μετόχων στην εταιρεία. Συνάγεται ευχερώς, από τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών στο ποσό των 32 ευρώ έκαστη, ότι η εταιρεία επιθυμεί αποκλειστικά και μόνο την προστασία των εταιρικών συμφερόντων και κατ' επέκταση των συμφερόντων των μετόχων της, συνθήκη που πληρούται χάρη στην τόσο υψηλή τιμή διάθεσης των νέων μετοχών».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v