Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2002

Εμπορική: Η ώρα του...μουαγιέν;

Πραγματική...κατάπτωση έπαθε χθες η μετοχή της Εμπορικής, καθώς έκλεισε στο -8,55%. Οι απώλειες αυτές κρίνονται όμως... ”φυσιολογικές” κατόπιν της παύσης της στήριξης και είχαν προβλεφθεί προ ημερών (25/09/02) από τη στήλη.

Κι αυτό γιατί το ίδιο ακριβώς συνέβη και στις μάχες των διεθνών κερδοσκόπων ενάντια στα νομίσματα που είχαν προκαθορισμένο εύρος διακύμανσης. Αμέσως μετά τη διάσπαση του εύρους αυτού και άρα τη ”νίκη” των κερδοσκόπων, τα νομίσματα κατρακυλούσαν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα (φαινόμενο γνωστό ως overshooting).

To γεγονός ότι ο τζίρος ήταν σχετικά μικρός και η μετοχή έκλεισε κοντά στο χαμηλό της, δείχνει ότι δεν υπήρξε χθες ιδιαίτερο short covering.

Ωστόσο, οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους δύο στοιχεία. Πρώτον, τη σημαντική άνοδο των ξένων αγορών το βράδυ, που δημιουργεί ελπίδες για ανάκαμψη της Σοφοκλέους, έστω και προσωρινά.

Δεύτερον, τις -αδιασταύρωτες- πληροφορίες που θέλουν τη διοίκηση της Εμπορικής να συζητά το ενδεχόμενο λήψης νέας απόφασης για αγορά ιδίων μετοχών (ελπίζουμε με... ελαστικότερα όρια) !!!

Βεβαίως μια τέτοια απόφαση είναι σίγουρο ότι θα δημιουργούσε ποικίλες αντιδράσεις, ιδίως όταν έχουν ήδη ξοδευτεί περισσότερα από 28 δισ. δρχ για να αγοραστεί άνω του 5% των μετοχών στα 19 ευρώ και άνω. Συμφέρει άραγε το...μουαγιέν;

Ωπως πάντα, θα ...δείξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v