Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2017

Ξενοδοχειακός όμιλος ψάχνει... από μηχανής θεό

Ξενοδοχειακός όμιλος ψάχνει... από μηχανής θεό

Σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες βρίσκεται μεγάλος ξενοδοχειακός όμιλος, προκειμένου να βρει λύση τόσο στο θέμα του υψηλού δανεισμού του, όσο και σε αυτό της εξεύρεσης κεφαλαίων για επενδύσεις.

Ο όμιλος, που διαθέτει μεταξύ άλλων εμβληματικές μονάδες, κρίνει ότι χρειάζεται κεφάλαιο κίνησης για να προχωρήσει σε επενδύσεις οι οποίες θα βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους του.

Με αυτό τον τρόπο προσδοκά ότι θα βελτιωθούν τα EBITDA και με μικρή αναδιάρθρωση δανεισμού θα εξυπηρετήσει ομαλά τις υποχρεώσεις του.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόθεση να μπει «φρέσκο» χρήμα στην εταιρεία, οι τράπεζες δεν φαίνονται διατεθειμένες να δώσουν νέα χρηματοδότηση.

Η λύση που συζητείται είναι να δοθεί νέα χρηματοδότηση από private equity fund, η οποία θα αποπληρωθεί κατά προτεραιότητα (seniority) και με μια ικανοποιητική απόδοση για τον χρηματοδότη (σ.σ. της τάξης του 15% με 20%).

Το ερώτημα είναι αν συμφέρει τις τράπεζες μια τέτοια λύση, ή θα συρθούν σε αυτή λόγω της ανάγκης να επιτύχουν τους στόχους για προβληματικά δάνεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v