Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 7 2017

Η πώληση της Ρουμανίας από Πειραιώς και το νέο μετερίζι της ομάδας Ανθιμου

Η πώληση της Ρουμανίας από Πειραιώς και το νέο μετερίζι της ομάδας Ανθιμου

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στην τελική ευθεία ακούγεται ότι εισήλθε η διαδικασία πώλησης της ρουμανικής θυγατρικής της Πειραιώς. Έχουν κατατεθεί δεσμευτικές προσφορές και αναμένεται η ανάδειξη της προτιμητέας.

Τρέχει, τους τελευταίους μήνες, να καλύψει την υστέρηση στην εφαρμογή του πλάνου αναδιάρθρωσης η τράπεζα.

 

CREDICOM-PANAXIA: Τη ρήξη στις σχέσεις Άνθιμου Θωμόπουλου και Atlas πιστοποιούν εμμέσως πλην σαφώς οι κινήσεις στενών συνεργατών του Έλληνα τραπεζίτη.

Κάποιοι εξ αυτών που ανήκουν στην στενή ομάδα Θωμόπουλου εμφανίζονται τις τελευταίες ώρες να πλαισιώνουν -και επίσημα- το εγχείρημα της Panaxia Ltd.

Θυμίζουμε ότι η Panaxia Limited λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο deal του Metropolitan, με στελέχη της ομάδας Ανθιμου να δουλεύουν το project.

 

HSBC: Αθόρυβα αλλά συστηματικά η εν Ελλάδι HSBC μειώνει την έκθεσή της σε επιχειρηματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προχωρώντας σε μεμονωμένες πωλήσεις.

Πρόσφατα, ακούγεται ότι πούλησε σε fund δάνειο εμπορικού ομίλου που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υπερδανεισμού.

Όλα αυτά την ώρα που οι εγχώριες τράπεζες συζητούν σχήματα που θα επιτρέψουν να μην εγγράψουν άμεσα ζημιά από την πώληση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v