Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2017

Η απουσία του Τούρκου από τη μάχη για τα Ψάρια και η απορία για εξωδικαστικό

Η απουσία του Τούρκου από τη μάχη για τα Ψάρια και η απορία για εξωδικαστικό

Ψάρια - Kilic: Δεν εκδήλωσε, τελικώς ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό πώλησης των Νηρεύς - Σελόντα ο τουρκικός όμιλος Kilic.

Το προ μηνών ζωηρό ενδιαφέρον του (σ.σ στελέχη του ομίλου είχαν επισκεφθεί δύο φορές την Αθήνα και είχαν συναντήσεις με τις τράπεζες) μετριάστηκε υπό το βάρος των εξελίξεων και την εκδήλωση ισχυρού ενδιαφέροντος από μεγάλα private equity funds.

Μένει να φανεί αν ο ισχυρός ανταγωνιστής των Νηρεύς και Σελόντα, κάνει τώρα πίσω για να εμφανισθεί μετέπειτα ως συνεργάτης κάποιου από τα private equity funds που θα περάσουν στην τελική φάση.

 

Εξωδικαστικός: Μια από τις απορίες, που έχει δημιουργηθεί στην αγορά με τις διατάξεις του εξωδικαστικού, είναι αν το Δημόσιο έχει επιφυλάξει για τον εαυτό του δικαίωμα veto στις αποφάσεις της πλειοψηφίας των πιστωτών.

Ενώ ο νόμος στο σύνολό του προωθεί τη δυνατότητα οι οφειλές επιχειρήσεων προς το Δημόσιο να ρυθμίζονται, όπως προβλέπει η σύμβαση αναδιάρθρωσης, στο άρθρο 15 ( παράγραφος 2) υπάρχει η εξής διασταλτική ερμηνεία:

Αναφέρεται ότι το Δημόσιο μπορεί να αναδιαρθρώσει ή και να «κουρέψει» τις απαιτήσεις του από τον οφειλέτη.

Πρόκειται για αντίφαση, που ενδέχεται να προκαλέσει ερμηνευτικά προβλήματα, αν δεν διευκρινισθεί γρήγορα με εγκύκλιο.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, από το νόμο προκύπτει σαφώς ότι η αναδιάρθρωση των οφειλών γίνεται μέσω της σχετικής σύμβασης.

Επομένως ακόμη και αν το Δημόσιο καταψηφίσει τη σύμβαση αλλά μειοψηφήσει, θα πρέπει να πειθαρχήσει στην απόφαση της πλειοψηφίας.

Ή μήπως όχι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v