Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2017

Οι εγκρίσεις για Εθνική Ασφαλιστική και τα ντεσού για ΜΕΒΓΑΛ

Οι εγκρίσεις για Εθνική Ασφαλιστική και τα ντεσού για ΜΕΒΓΑΛ

ΕΤΕ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Την αισιοδοξία ότι μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων για τη μεταβίβαση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική σε εταιρεία του ομίλου Exin διατυπώνουν οι δύο πλευρές.

Εφόσον οι παραπάνω εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, η Εθνική θα εγγράψει στο τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης το κεφαλαιακό κέρδος από την πώληση, ενισχύοντας σημαντικά τα αποτελέσματά της.

Υ.Γ. Στην Αιόλου αναμένουν σύντομα και την έγκριση από το ΤΧΣ για τη μεταβίβαση της σερβικής θυγατρικής της Εθνικής στην ουγγρική OTP.

 

ΜΕΒΓΑΛ: Η επιτυχής ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας, με την έκδοση νέου 10ετούς ομολογιακού δανείου, ύψους 54,3 εκατ. ευρώ εκτιμάται από τη διοίκηση της εταιρείας ότι θα οδηγήσει σε εμφάνιση θετικού κεφαλαίου κίνησης 10 εκατ. ευρώ για την εταιρεία και 5 εκατ. για τον όμιλο.

Έτσι, θα επιτραπεί η διενέργεια νέων επενδύσεων, που θα συμβάλουν στη βελτίωση αποτελεσμάτων και ταμειακών ροών.

Η ενίσχυση των EBITDA και των ταμειακών ροών αποτελεί κλειδί για την εταιρεία.

Το ύψος του επιτοκίου του νέου ομολογιακού καθορίζεται βάσει του επιτευχθέντος EBITDA, ενώ το πρόγραμμα αποπληρωμής καθορίζεται με βάση τις διαθέσιμες ταμειακές ροές με την Ernst and Young να έχει επιφορτισθεί με το έργο ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση η τελευταία δόση του δανείου δεν μπορεί να είναι υψηλότερη του 50% του αρχικού ύψους του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v