Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 17 2017

Η μετοχή της Space Hellas σε τέσσερις φάσεις

Η μετοχή της Space Hellas σε τέσσερις φάσεις

Φάση πρώτη: Έως την 13η Ιουλίου η μετοχή είχε σταθερή πορεία για πολλές μέρες σε επίπεδα λίγο ανώτερα του 1,5 ευρώ.

Φάση δεύτερη: Παρατηρείται απότομη πτώση και στις 20 Ιουλίου, ο τίτλος κλείνει στο 1,17 ευρώ.

Φάση τρίτη: Στις 21 Ιουλίου ο Παρασκευάς Δροσινός (κατά το παρελθόν είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ και υψηλόβαθμο στέλεχος της εισηγμένης) ρευστοποιεί το 14,381% του συνόλου των μετοχών που κατείχε.
Επισήμως, κανείς εκ των πωλητών δεν ανήκει στους λεγόμενους μεγαλομετόχους (οικογένειες Μανωλόπουλου, Μπέλλου και Alpha Bank), ούτε και υπάρχει κάποιος εκ των αγοραστών που να ελέγχει πάνω από το 5%.

Με τις οικογένειες Μανωλόπουλου και Μπέλλου να κατέχουν πάνω από το 50% της Space Hellas, οι νέοι αγοραστές δεν μπορούν να ελέγξουν την εταιρεία, ακόμη και αν σε κάποια μελλοντική στιγμή συμπλεύσουν με την Alpha Βank (σενάριο απίθανο).

Φάση τέταρτη: Από την επόμενη μέρα της πώλησης του πακέτου των μετοχών από τον κ. Δροσινό έχει ξεκινήσει ράλι που έχει εκτοξεύσει την τιμή της μετοχής στα 2,88 ευρώ (ποσοστό ανόδου κοντά στο 150%!) χωρίς μέχρι σήμερα να φαίνεται κάποιος μέτοχος που να ελέγχει πλέον άνω του 5% της εταιρείας.

Όλοι βέβαια παραδέχονται πως η Space Hellas είναι μια υγιής και κερδοφόρος εταιρεία (πέρυσι διένειμε 0,03 ευρώ ανά μετοχή), που φαίνεται να ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των εργασιών της και να εντείνει τις προσπάθειές της για περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών της.

Ωστόσο, όλοι απορούν για τη συμπεριφορά της μετοχής στο ταμπλό, για το σκεπτικό των αγοραστών και για τις προοπτικές που διαβλέπουν.

Οψόμεθα...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v