Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2017

Η αναβάθμιση «οδηγός» από τη Fitch

Η αναβάθμιση «οδηγός» από τη Fitch

Η αναβάθμιση από τον οίκο Fitch τεσσάρων προγραμμάτων καλυμμένων ομολογιών, που έχουν εκδώσει Εθνική, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί «οδηγό» για το σχεδιασμό επανόδου των τραπεζών στις αγορές.

Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις, που να ενισχύσουν την αβεβαιότητα για τη χώρα, οι τράπεζες θα επιχειρήσουν πριν το τέλος του έτους να βγάλουν νέες εκδόσεις καλυμμένων ομολογιών.

Πρόκειται για την ασφαλέστερη επιλογή που διαθέτουν, αυτή την περίοδο, προκειμένου να επιτύχουν όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμολόγηση.

Η Εθνική Τράπεζα θα είναι, πιθανότατα, η πρώτη που θα δοκιμάσει τα… νερά. Διαθέτοντας σημαντικό απόθεμα ενήμερων στεγαστικών δανείων για κάλυψη της έκδοσης, θεωρείται ότι μπορεί να εξασφαλίσει καλή τιμολόγηση, δημιουργώντας δυναμική για όσους ακολουθήσουν.

Το timing της κίνησης αναμένεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, που διενεργεί στα χαρτοφυλάκια δανείων ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM).

Δηλαδή, μετά τις 15 Οκτωβρίου και εφόσον βέβαια το κλίμα για τη χώρα δεν επιδεινωθεί λόγω εσωτερικών ή εξωγενών εξελίξεων.

 

Υ.Γ. Τα προγράμματα καλυμμένων ομολόγων Ι και ΙΙ της Εθνικής, όπως και της Πειραιώς, αξιολογήθηκαν από τη Fitch με «Β» και θετικό outlook λόγω των πρόσθετων καλύψεων που διαθέτουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v