Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2017

Οι «καθυστερήσεις» στους e-πλειστηριασμούς και τα φέσια του πρακτορείου Ευρώπη

Οι «καθυστερήσεις» στους e-πλειστηριασμούς και τα φέσια του πρακτορείου Ευρώπη

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ως ενδεικτική περίπτωση της αμηχανίας που προκαλεί στις τράπεζες η επαμφοτερίζουσα στάση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζουν τραπεζικά στελέχη τα όσα γράφηκαν πρόσφατα για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο νόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τέθηκε σε ισχύ, τυπικά, από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι τράπεζες πέτυχαν να ενταχθούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα ακίνητα, η κατάσχεση των οποίων είχε γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Με δεδομένο, όμως, ότι ο οφειλέτης πρέπει να λάβει, εκ νέου, ενημέρωση από τις τράπεζες, οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν μπορούν να γίνουν πριν το τέλος Νοεμβρίου.

Τα παραπάνω βγήκαν προς τα έξω ως καθυστέρηση στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, καθώς οι δηλώσεις Κοντονή για επέκταση προστασίας της πρώτης κατοικίας βραχυκύκλωσαν πολλούς.

ΕΥΡΩΠΗ: Το τυπικό λουκέτο στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου «Ευρώπη» -το οποίο ήταν συμφερόντων του ομίλου Πήγασος και του επιχειρηματία Φ. Μπόμπολα- αναμένεται να μπει οριστικά στις 8 Νοεμβρίου, ημερομηνία που ορίστηκε ως δικάσιμος για τη Δήλωση Παύσης Πληρωμών που έχει καταθέσει η «ακέφαλη» και άνευ αντικειμένου πλέον εταιρία.

Οι υπολογισμοί της αγοράς όσον αφορά την «τρύπα» που αφήνει σε όλη την αλυσίδα του Τύπου -από το περίπτερο έως και τους… εκδότες- κινούνται σ’ ένα αβυσσαλέο εύρος (μεταξύ 3 έως 18 εκατ. ευρώ).

Το σίγουρο είναι πάντως πως αφήνει απλήρωτους και χωρίς δουλειά 250 εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v