Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2017

Πειραιώς: Οι «άγαρμπες» πωλήσεις, ο αμέτοχος Paulson και η... Περσεύς

Πειραιώς: Οι «άγαρμπες» πωλήσεις, ο αμέτοχος Paulson και η... Περσεύς

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δεν προκύπτει από χρηματιστηριακές πηγές ότι υπάρχουν πωλήσεις επί του τίτλου από το fund Paulson and Co.

Οι φήμες για πωλήσεις από το fund του Paulson, που κατέχει περίπου το 9% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, εντάθηκαν χθες, ως αποτέλεσμα της πίεσης που δέχθηκε ο τίτλος της Πειραιώς.

Όπως τονίζουν πηγές που είναι κοντά στον Paulson, η θέση του στην Πειραιώς είναι μακροπρόθεσμη και είναι ενήμερος για τις αλλαγές σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης.

Ο «άγαρμπος» τρόπος των χθεσινών πωλήσεων, κατά το τελευταίο 20λεπτο, δηλοί hedge funds που στόπαραν θέση που είχαν ανοίξει με δανεικά.

 

ΠΕΡΣΕΥΣ: Οριακή μείωση τζίρου, μικρή πτώση κερδών (από τα 230 στα 41 χιλ. ευρώ) και κυρίως θετικές ταμειακές ροές εννέα εκατ. που περιόρισαν ισόποσα τον καθαρό δανεισμό, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων του Περσέα.

Ωστόσο, ενώ η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Περσεύς βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της εταιρείας είχε διαθέσει το 2015 (επίσης) 5 εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια 4.999.999,80), προκειμένου να αποκτήσει 16.666.666 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.

Τόσο στις λογιστικές του 2016, όσο και σε αυτές του πρώτου μισού του 2017, δεν αναλύεται το κονδύλι «επενδύσεις διαθέσιμες προς πώληση» και έτσι δεν είναι γνωστό αν η Περσεύς εξακολουθεί να κατέχει τον ίδιο αριθμό μετοχών της Tράπεζας Πειραιώς (διαιρεμένο προφανώς διά είκοσι, λόγω του reverse split που μεσολάβησε).

Αν εξακολουθεί να τον διαθέτει, τότε από την 1η Ιουλίου έως σήμερα θα έχουν προκύψει κάμποσες αρνητικές υπεραξίες, καθώς από τότε η τιμή του συγκεκριμένου (και όχι μόνο) τραπεζικού τίτλου έχει υποχωρήσει σημαντικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v