Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2017

Το οργανόγραμμα της Πειραιώς και οι... αντιφρονούντες στη διάσωση Mamidoil

Το οργανόγραμμα της Πειραιώς και οι... αντιφρονούντες στη διάσωση Mamidoil

Σήμερα συζητείται στο αρμόδιο δικαστήριο η αίτηση pre pack συμφωνίας εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil, με στρατηγικό επενδυτή τη ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Cetracore Energy.

Με δεδομένο ότι το σχέδιο προβλέπει την καταβολή 111,5 εκατ. ευρώ από τη Cetracore για την αγορά του συνόλου σχεδόν των περιουσιακών στοιχείων της Mamidoil, καθώς και δέσμευσή της ότι θα απορροφήσει το σύνολο των εργαζομένων στη νέα εταιρεία, δύσκολα θα απορριφθεί.

Από την άλλη, μέρος των πιστωτών αναμένεται να αντιταχθεί στην επικύρωση της συμφωνίας.

Η στήλη πληροφορείται ότι η Ελληνικά Πετρέλαια δεν περιλαμβάνεται στην πλειοψηφία των συναινούντων πιστωτών και εκπρόσωπός της θα παραστεί στο δικαστήριο για να αντιταχθεί στην επικύρωση της συμφωνίας.

Δεν είναι, βλέπετε, εύκολο για εισηγμένη εταιρεία να αποδεχθεί συναινετικά «κούρεμα» απαιτήσεων της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ολοκληρώνεται, όπως πληροφορείται η στήλη, το νέο οργανόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς.

Το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί εσωτερικά δεν το ξέρουμε, αλλά είναι βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει αναβαθμίσεις μεσαίων στελεχών του ομίλου και αξιοποίηση όσων έχουν έρθει τους τελευταίους μήνες.

Τα πρώτα δείγματα έχουν ήδη δοθεί.

Πέραν της έλευσης σειράς νέων στελεχών, υπήρξε πρόσφατα και η αναβάθμιση του Β. Κουτεντάκη στη θέση του ανώτερου γενικού διευθυντή, με αρμοδιότητα τους τομείς λιανικής τραπεζικής, δικτύου καταστημάτων και καταθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v