Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2017

H PQH, ο νέος CEO και η είσοδος PIMCO στην Qualco

H PQH, ο νέος CEO και η είσοδος PIMCO στην Qualco

QUALCO-PIMCO: Έναν νέο, ισχυρό, εν δυνάμει, μέτοχο απέκτησε η εταιρεία ανάπτυξης και εμπορίας λογισμικού Qualco.

Ο επενδυτικός κολοσσός PIMCO συμφωνήθηκε να καλύψει μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ της Qualco.

Οι όροι της δανειακής σύμβασης προβλέπουν ότι αν μετατραπούν οι ομολογίες σε μετοχές, η PIMCO θα αποκτήσει ως το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Qualco.

Την παραπάνω εξέλιξη είχε φωτογραφίσει το Euro2day.gr σε ανύποπτο χρόνο.

 

PQH - ΝEOΣ CEO: Η είσοδος της PIMCO, ως εν δυνάμει μετόχου της Qualco, έπαιξε, σύμφωνα με την αγορά, ρόλο και στην πλήρη εξομάλυνση των σχέσεών της με την PriceWaterhouseCoopers και τη Hoist, τους συνεταίρους της δηλαδή στην PQH.

Οι εκκρεμότητες μεταξύ PwC και Qualco αντιμετωπίστηκαν και η PQH, που έχει αναλάβει την εκκαθάριση των 16 bad banks, προχωρά στην επόμενη ημέρα.

Η αλλαγή σελίδας συμπίπτει με την αλλαγή στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Κ. Μητρόπουλος, που κλήθηκε να βοηθήσει μετά την αποχώρηση του κ. Γ. Πεχλιβανίδη, επιστρέφει στη θέση του εντεταλμένου συμβούλου της PwC.

Νέος CEO της PQH αναλαμβάνει από την 2η Οκτωβρίου ο κ. Ξάνθος Βράχας, ως πρόσφατα οικονομικός διευθυντής και διευθυντής επενδύσεων της ασφαλιστικής Universal Life που ανήκει στην Τράπεζα Κύπρου.

Ο νέος CEO έχει εμπειρία σε θέματα επενδυτικής τραπεζικής (Merrill Lynch). Το βασικό του προσόν, όμως, είναι ότι δεν έχει θητεύσει στην Ελλάδα και επομένως δεν έχει… δεσμεύσεις, κάτι που εκτιμήθηκε όπως ακούμε από τους ξένους μετόχους…

ΥΓ: Πάντως, ο νέος CEO όχι μόνο δεν παραλαμβάνει… καμένη γη, αλλά οι εισπράξεις κινούνται εντός του στόχου. Αν, μάλιστα, πωληθεί φέτος το χαρτοφυλάκιο leasing, θα υπάρξει σημαντική υπέρβαση εσόδων σε σχέση με τον πήχη που έχει θέσει η ΤτΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v