Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2017

«Τα βρίσκει» η Βαράγκης με τις τράπεζες

«Τα βρίσκει» η Βαράγκης με τις τράπεζες

Ανάσες ρευστότητας φαίνεται ότι θα πάρει η Βαράγκης, προκειμένου τα επόμενα χρόνια να αποδείξει πως μπορεί να αναλάβει -και να υλοποιήσει- σημαντικά έργα στις χώρες του Αραβικού Κόσμου, επανερχόμενη σε κερδοφόρο πορεία (φέτος εκτελεί έργα ύψους 4,7 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, το πρώτο βήμα έγινε με την κάλυψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, που ήδη τοποθετήθηκε στα ίδια κεφάλαια («ποσά προοριζόμενα για ΑΜΚ»), με αποτέλεσμα, η «τρύπα» των ιδίων κεφαλαίων να περιοριστεί στο 1,66 εκατ. ευρώ (στοιχεία 30/6/2017).

Υπάρχουν ωστόσο και βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις, ύψους 9,8 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών (τα 7,9 εκατ. ευρώ) αποτελεί κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο, το οποίο η εισηγμένη θέλει να αναδιαρθρώσει επιμηκύνοντας τη λήξη του και μειώνοντας το επιτόκιό του.

Σύμφωνα λοιπόν με τη διοίκηση της Βαράγκης, «η εταιρεία έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τους ομολογιούχους Alpha Bank και Eurobank, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τη μόνιμη αναδιάρθρωση του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε η εταιρία την 27/09/2017 από τον Εκπρόσωπο των Ομολογιούχων, οι Ομολογιούχοι Δανειστές ενέκριναν τη μόνιμη αναδιάρθρωση του κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου έως το 2023».

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v