Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2017

Real Estate: Ο άγονος διαγωνισμός στην Κύπρο και το project AMOEBA

Real Estate: Ο άγονος διαγωνισμός στην Κύπρο και το project AMOEBA

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Άγονος θα κηρυχθεί, όπως πληροφορείται η στήλη, ο διαγωνισμός για την πώληση χαρτοφυλακίου ακινήτων, αξίας 1 δισ. ευρώ, που έτρεξε η Τράπεζα Κύπρου.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία, υποβλήθηκε μία μόνο δεσμευτική προσφορά, που αφορούσε στο σύνολο του προς πώληση χαρτοφυλακίου (εμπορικά ακίνητα, οικόπεδα κοντά σε πόλεις και στην επαρχία, οικόπεδα κοντά στη θάλασσα, κατοικίες, εμπορικά ακίνητα). 

Λόγω του μικρού ενδιαφέροντος, η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να μην την αποδεχθεί, παρότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν αξιοπρόσεκτη…

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-AMOEBA: Προς το τέλος του μήνα, αναμένεται να ξεκινήσει η ροή πληροφόρησης από την Πειραιώς προς τους επενδυτές, οι οποίοι υπέγραψαν συμβάσεις εμπιστευτικότητας για το project AMOEBA.

Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο, ονομαστικής αξίας περίπου 1,5 δισ. ευρώ, θα διαχωρίζεται, τελικώς, σε δύο υποκατηγορίες: καταγγελμένα και μη δάνεια.

Όλα είναι μη εξυπηρετούμενα και έχουν ως ενέχυρο -κατά κύριο λόγο- επαγγελματικά ακίνητα.

Πρόκειται για το πρώτο προς πώληση χαρτοφυλάκιο δανείων με ενέχυρα ακίνητα, που βγάζει ελληνική εγχώρια τράπεζα και ως εκ τούτου προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από funds όσο και από τις τράπεζες και τους servicers.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v