Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2017

Σφηνάκια για εκδόσεις Λιβάνη και το «Οk» τραπεζών για Iaso General

Σφηνάκια για εκδόσεις Λιβάνη και το «Οk» τραπεζών για Iaso General

ΙΑΣΩ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θετική είναι καταρχήν η στάση των πιστωτριών τραπεζών του ομίλου Ιασώ, έναντι του ενδεχομένου να προχωρήσει στην πώληση της Ιασώ General στο CVC Capital Partners.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι ο αγοραστής θα αναλάβει το δανεισμό του General ύψους περίπου 27 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η CVC Capital έχει ικανοποιητικό track record στις επενδύσεις που διενήργησε στον κλάδο υγείας (π.χ. επιτυχής αναδιάρθρωση και πώληση δραστηριοτήτων στην Ισπανία) οι τράπεζες δεν φαίνεται να ανησυχούν για το ρίσκο του αγοραστή.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία τελεί, μεταξύ άλλων, υπό τις απαραίτητες εγκρίσεις των πιστωτών του ομίλου Ιασώ.

 

ΛΙΒΑΝΗΣ: «Εκτιμάται ότι, η λήψη της απόφασης για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας περιόδου» δηλώνει η διοίκηση των Εκδόσεων Λιβάνη.

Ειδικότερα, η εισηγμένη έχει υποβάλλει στις πιστώτριες τράπεζες (συνολικός καθαρός δανεισμός άνω των 14 εκατ. ευρώ) business plan «εξειδικευμένου ανεξάρτητου χρηματοοικονομικού συμβούλου» και μεταξύ άλλων ζητά αναδιάρθρωση δανεισμού, ανταλλαγή ακινήτων με διαγραφή δανείων και νέα χρηματοδότηση.

Και πέραν αυτού, θα επιχειρήσει να εντάξει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία (1,1 και 1,65 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα) στο σύστημα των 120 δόσεων.

Οι προκλήσεις βέβαια δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες, καθώς στο πρώτο εξάμηνο του 2017, ο Όμιλος εμφάνισε μειωμένο κύκλο εργασιών (1,2 εκατ.) ζημιογόνο EBITDA (-1,05 εκατ. ευρώ) και αρνητικά ίδια κεφάλαια (-5,1 εκατ. ευρώ).

Και πέραν αυτών, η τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο των εκδόσεων, μόνο καλή δεν είναι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v