Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 20 2017

Altec: Η γενική συνέλευση που κρατάει… ένα τρίμηνο!

Altec: Η γενική συνέλευση που κρατάει… ένα τρίμηνο!

Η τακτική Γενική Συνέλευση της Altec ήταν αρχικά καθορισμένη για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπου όμως κατόπιν σχετικού αιτήματος μετόχου (συστημικής τράπεζας) με ποσοστό άνω του 5%, αναβλήθηκε για τις 29 του ίδιου μήνα.

Όπως είχε γράψει τότε το Euro2day.gr, η υποβολή του σχετικού αιτήματος αποσκοπούσε στο να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στις πιστώτριες τράπεζες -οι οποίες ελέγχουν και την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας-, προκειμένου να αποφασίσουν για τον τρόπο της αναδιάρθρωσης των δανείων των θυγατρικών Unisoft και Altec Integration.

Πράγματι, στις 29 Σεπτεμβρίου η Γενική Συνέλευση συνέρχεται εγκρίνοντας την πρόταση της διοίκησης για υπαγωγή της Unisoft στις διατάξεις του άρθρου 106β και την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, αλλά απορρίπτοντας την αντίστοιχη πρόταση για τη δεύτερη θυγατρική της εισηγμένης, την Altec Integration.

Σε ό,τι αφορά τώρα το όγδοο θέμα της συνέλευσης (θέματα σχετικά με τα άρθρα 47 και 48 του 2190/1920, δηλαδή ζητήματα που αφορούν την κεφαλαιακή επάρκεια της Altec -έντονα αρνητικά ίδια κεφάλαια- και μέτρα που πρέπει να ληφθούν), δεν συζητήθηκε λόγω «έλλειψης απαρτίας» και αναβλήθηκε για νέα γενική συνέλευση, αυτή τη φορά στις 19 Οκτωβρίου.

Ούτε όμως και χθες, που είχαμε 19 Οκτωβρίου, συζητήθηκε το προαναφερόμενο θέμα, καθώς στη γενική συνέλευση παρέστη μόλις το 18,17% των μετοχών (προφανώς, απείχαν οι τράπεζες), με αποτέλεσμα να δρομολογείται νέα ΓΣ για την 8η Νοεμβρίου (πολύ πιθανόν, γιατί οι τράπεζες δεν έχουν λάβει ακόμη οριστικές αποφάσεις).

Τώρα, ακόμη και αν στις 8 Νοεμβρίου δεν «εφευρεθεί» κάποιος άλλος τρόπος αναβολής, θα μιλάμε για μια Γενική Συνέλευση που… κράτησε για κάτι περισσότερο από ένα τρίμηνο! (από 7/9 έως 8/11).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v