Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 31 2017

Το κυπριακό ταμείο για κουρεμένους ομολογιούχους και η Ελλάδα

Το κυπριακό ταμείο για κουρεμένους ομολογιούχους και η Ελλάδα

ΟΜΟΛΟΓΑ: Πρόταση νόμου για τη δημιουργία Ταμείου για «κουρεμένους καταθέτες» πρότεινε στην Κύπρο το κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, του οποίου ο υποψήφιος Νίκος Αναστασιάδης φέρεται ως ο επικρατέστερος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.

Σύμφωνα με την πρόταση, το Ταμείο θα ενισχύεται σταδιακά από δημοσιονομικά πλεονάσματα και ενδεχομένως από δημόσια ακίνητα, προκειμένου σε βάθος χρόνου να αποζημιωθούν ως ένα βαθμό οι Κύπριοι κουρεμένοι καταθέτες του 2013.

Στην Ελλάδα, παρά τις τότε δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων, σήμερα δεν ακούγεται κουβέντα για πιθανές αποζημιώσεις των κουρεμένων μικροομολογιούχων του Δημοσίου.

 

CPI: Σε πτώση 27% έχει υποχρεωθεί η μετοχή της CPI κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, με τον τίτλο να έχει υποχωρήσει στο 0,132 ευρώ και την αποτίμηση της εισηγμένης στο ταμπλό μόλις στο 1,32 εκατ. ευρώ.

Η εταιρείαμ που σημειώνει περιορισμένα κέρδη (34 χιλ. στη δωδεκάμηνη χρήση που έληξε στις 30/6/2017) και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας (καθαρός δανεισμός κάτω από 1,65 εκατ. ευρώ), διαπραγματεύεται στο 41% της λογιστικής της αξίας.

ΥΓ: Στα κλασικά προβλήματα, η χαμηλή εμπορευσιμότητα του τίτλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v