Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2017

Σφηνάκια για Eθνική Ασφαλιστική, Euromedica και MIG

Σφηνάκια για Eθνική Ασφαλιστική, Euromedica και MIG

EUROMEDICA: Σύμφωνα με πληροφορίες, «δυνατά» στον χώρο της αγοράς των δανείων της Euromedica μπαίνει -μεταξύ άλλων- και σχήμα που ήδη έχει «χτίσει» μετοχική θέση στην εισηγμένη.

Πάντως, η υπόθεση της αναχρηματοδότησης και χρηματοοικονομικής εξυγίανσης του γνωστού ομίλου ιδιωτικής υγείας φαίνεται να έχει… πολύ δρόμο μπροστά της.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Αποδίδει φέτος μερίδια αγοράς η επιθετική πολιτική της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς αύξησε την παραγωγή της στο εννεάμηνο κατά 12,1%, όταν η αγορά κινήθηκε μόλις στο +0,3%.

Και η άνοδος αυτή δεν περιορίστηκε μόνο στον κλάδο ζωής (π.χ. προϊόν Εθνική-Εφάπαξ +), αλλά επεκτάθηκε και στα συμβόλαια αυτοκινήτου, όπου με +4% υπεραπέδωσε σαφώς έναντι της αγοράς, που υποχρεώθηκε σε πτώση 0,3%.

Σε ό,τι αφορά δε τα προ φόρων κέρδη, μπορεί ένα αξιοσημείωτο τμήμα αυτής να προέρχεται από επενδύσεις, ωστόσο μια επίδοση της τάξεως των 65,7 εκατ. ευρώ, μόνο ευκαταφρόνητη δεν μπορεί να θεωρηθεί από τη μητρική τράπεζα, ιδίως στις (δύσκολες) μέρες μας.

 

MIGΠολλά ονόματα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν με τα Paradise Papers. Επειδή όμως έχει σημασία αν πίσω από τον καπνό υπάρχει και φωτιά, η στήλη απευθύνθηκε στον όμιλο ζητώντας διευκρινίσεις για την εμφάνιση ονομάτων στελεχών της ΜIG.

Όπως  μας πληροφόρησαν, όλα «αφορούν επίσημες εκπροσωπήσεις σε γνωστές και δημοσιοποιημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ΜIG και σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν προσωπικές συμμετοχές σε εξωχώριες εταιρείες». 

«Για τον ίδιο λόγο αναφέρεται  στις ίδιες λίστες και ο διεθνής ελεγκτικός οίκος που τις ελέγχει», συμπληρώνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v