Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2017

Η Μαρίνα Αλίμου και οι εννέα συμμετοχές της Dogus στην Ελλάδα

Η Μαρίνα Αλίμου και οι εννέα συμμετοχές της Dogus στην Ελλάδα

Πειραιώς- project AMOEBA: Χθες ήταν η τελευταία ημέρα για να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές τους διαπιστευμένους συνεργάτες, οι οποίοι θα μπορούν να εισέρχονται στο Virtual Data Room.

Όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανοίξει το data room και να ξεκινήσει η διαδικασία. Οι μη δεσμευτικές προβλέπεται να υποβληθούν τον Φεβρουάριο.

Το project περιλαμβάνει ενυπόθηκα, καταγγελμένα και μη, δάνεια 150 επιχειρήσεων, ονομαστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ, που προβλέπεται να διατεθούν υπό το νομικό πλαίσιο περί τιτλοποίησης.

Επομένως, θα είναι ένα σύνθετο deal. Στόχος της τράπεζας είναι να εισπράξει πάνω από το 30% της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου.

Όλα τα δάνεια έχουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για κτίρια γραφείων (σ.σ. δάνεια ονομαστικής αξίας 0,5 δισ. ευρώ) και δευτερευόντως για καταστήματα, ξενοδοχεία, αποθηκευτικούς χώρους κ.ά.

 

DOGUS: Μέσω της κοινής εταιρείας Lamda Dogus Marina Investments αναμένεται να διεκδικήσουν τη μαρίνα Αλίμου οι όμιλοι Lamda Development και Dogus.

Ο τουρκικός όμιλος είναι συνέταιρος της Lamda στη μαρίνα Φλοίσβου, ενώ συμμετέχει και στις εταιρείες διαχείρισης των τουριστικών λιμένων Γουβιών (Κέρκυρα), Λευκάδας και Ζέας.

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση της Dogus Holding, οι Τούρκοι έχουν πλέον στην Ελλάδα εννέα θυγατρικές ή συγγενείς εταιρείες. Πρόκειται για τις Dogus Hellas, Μαρίνα Γουβιών, Home Holdings Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Ιονική Ξενοδοχειακή, Lamda Dogus Marina Investments, Lamda Flisvos Holding, Lamda Flisvos Marina, ΑΣΤΗΡ Μαρίνα Βουλιαγμένης και Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης.

Οι υποψήφιοι για τη μαρίνα Αλίμου αναμένεται να εκδηλώσουν αρχικό, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στις 16 Ιανουαρίου, ενώ δύο ημέρες αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου, θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι για τη μαρίνα Χίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v