Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2017

Σφηνάκια για τα αποτελέσματα ΕΧΑΕ και τα σχέδια Καράτζη

Σφηνάκια για τα αποτελέσματα ΕΧΑΕ και τα σχέδια Καράτζη

ΚΑΡΑΤΖΗΣ: Νέα επεκτατική κίνηση στον χώρο της ενέργειας ακούγεται ότι εξετάζει ο όμιλος Καράτζη. Έτσι, μετά τη θυγατρική ΚΕΝ που ήδη δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο της εμπορίας, φημολογείται έντονα ότι ερευνάται το ενδεχόμενο επέκτασης στον χώρο της παραγωγής ενέργειας, μέσω μονάδας που θα δημιουργηθεί στη Στερεά Ελλάδα.

Πέραν αυτού, το 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του δεύτερου ξενοδοχείου της εισηγμένης στην Κρήτη.

Η ρευστότητα του Ομίλου βρίσκεται σε άριστο επίπεδο, ιδίως μετά τη φετινή πώληση ακινήτου που διέθετε στην Κρήτη, στον τουριστικό κολοσσό της TUI.

ΥΓ: Για το αντίτιμο της πώλησης, οι επενδυτές μειοψηφίας δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη… Ακούγεται πάντως -και αναφέρεται με κάθε επιφύλαξη- πως ήταν σαφώς μεγαλύτερο από το κόστος αποτίμησης του ακινήτου στα βιβλία της ελληνικής εταιρείας.

 

ΕΧΑE: Μπορεί η καθαρή κερδοφορία της EΧΑΕ στο εννεάμηνο να αυξήθηκε από το 1,93 στα 2,18 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, ωστόσο τα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς είχαν επηρεαστεί αρνητικά από έκτακτη ζημία 2,21 ευρώ από «πρόβλεψη υποτίμησης χρεογράφων».

Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2015, ομόλογα της Τράπεζας Πειραιώς που κατείχε η ΕΧΑΕ μετετράπησαν σε (σημερινές) 668.265 μετοχές ΠΕΙΡ, με μέσο κόστος κτήσης τα 6 ευρώ.

Στα αξιοσημείωτα επίσης των λογιστικών καταστάσεων, συγκαταλέγεται το ότι το ύψος των διαθεσίμων της εταιρείας μειώθηκε στα 82,6 εκατ. ευρώ (1,36 ευρώ ανά μετοχή).

Η υποχώρηση των μετρητών της εισηγμένης οφείλεται στο ότι κατά την τελευταία διετία έχει μοιράσει στους μετόχους της (μερίσματα, επιστροφές κεφαλαίου και αγορές ιδίων τίτλων) ποσά σαφώς μεγαλύτερα από την κερδοφορία που έχει σημειώσει κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Προφανώς, «κλειδί» ανόδου για την μετοχή αποτελεί η αύξηση του μέσου ημερήσιου τζίρου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v