Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2017

Οι Νηρεύς-Σελόντα και τα... περίεργα δημοσιεύματα

Οι Νηρεύς-Σελόντα και τα... περίεργα δημοσιεύματα

ΝΗΡΕΥΣ-ΣΕΛΟΝΤΑ: Ερωτήματα αρχίζουν να εγείρονται στην αγορά, από τα συνεχή δημοσιεύματα που στοχοποιούν, αρκετές φορές με παρόμοιες διατυπώσεις, τη μία εκ των δύο προς πώληση Σελόντα και Νηρεύς.

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται η αίσθηση ότι είτε κάποιοι επιδιώκουν να βγει η εν λόγω εταιρεία από τον διαγωνισμό, είτε να δημιουργηθεί κλίμα υποβάθμισης της αξίας της.

Τράπεζες και σύμβουλοι διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στη διαδικασία καθώς η πώληση «πακέτο» αποφασίστηκε λόγω των συνεργειών που προκύπτουν.

Και οι οποίες για όλους, σχεδόν, τους σοβαρούς ενδιαφερόμενους είναι προφανείς.

 

ΝΗΡΕΥΣ ΙΙ: Ζητούμενο αποτελεί το αν και κατά πόσο θα επηρεαστεί η πορεία της μετοχής του Νηρέα, όταν θα εισέλθουν στο ταμπλό του ΧΑ κάτι παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια νέες μετοχές (γύρω στο 0,85% του συνόλου), που θα προκύψουν από τη μερική μετατροπή ομολογιακού δανείου.

Ενδεχομένως κάποιοι ομολογιούχοι να επέλεξαν τη μετατροπή λόγω προβλημάτων ρευστότητας που είχαν, οπότε και θα ρευστοποιήσουν τους νέους τίτλους που θα αποκτήσουν.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, τη βασική κατεύθυνση στις τιμές των μετοχών του Νηρέα και της Σελόντα θα τη δώσει το ύψος του ενδιαφέροντος που θα επιδείξουν οι υποψήφιοι αγοραστές.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ. O Αδάμ Καραγλάνης, συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, είναι το νέο μέλος τoυ ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Πέτρου Ζενέλη.

Ο κ. Καραγλάνης είναι δικηγόρος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και από τον Νοέμβριο του 2015 υπηρετεί στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, χειριζόμενος θέματα που σχετίζονται με τις τράπεζες, το ΤΧΣ, την κεφαλαιαγορά και τις αποκρατικοποιήσεις. Εργάζεται στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών από τον Νοέμβριο του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v