Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2017

Οι αθόρυβες πωλήσεις της Alpha Bank

Οι αθόρυβες πωλήσεις της Alpha Bank

ALPHA BANK ROMANIA: Κέρδος 13,5 εκατ. ευρώ έγραψε στο γ' τρίμηνο η θυγατρική της Alpha στη Ρουμανία (Alpha Bank Romania) από την πώληση δανειακού χαρτοφυλακίου. Η Alpha Bank Romania υπέγραψε συμφωνία με υποψήφιο αγοραστή για τη μεταβίβαση μέρους του δανειακού χαρτοφυλακίου λιανικής τραπεζικής.

Μέρος της µεταβίβασης έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο αναµένεται να µεταβιβασθεί το προσεχές διάστηµα.

 

ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Το ποσό των 14,5 εκατ. ευρώ εισέπραξε η τράπεζα από την πώληση κτιρίου στο Λονδίνο.

 

ΕΛΠΕΤ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ: Στις 24 Νοεμβρίου η APE Commercial Property, εταιρεία που ελέγχεται κατά 72,2% από την Alpha Bank και κατά το υπόλοιπο από την Πειραιώς, ολοκλήρωσε την πώληση του 37% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΠΕΤ Βαλκανική.

Η ΕΛΠΕΤ Βαλκανική αποτελεί θυγατρική των Ελληνικών Πετρελαίων και διαχειρίζεται τον αγωγό διασύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σκοπίων.

Οι δύο τράπεζες είχαν αποκτήσει το 37%, στο πλαίσιο της ρύθμισης δανείων της ΑΕΓΕΚ.

 

ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΟΜΟΛΟΓΑ: Κέρδη 21,7 εκατ. ευρώ έγραψε στο γ' τρίμηνο η τράπεζα από πωλήσεις ομολόγων (ελληνικού Δημοσίου και εταιρικών). Στο 9μηνο, τα κέρδη από ομόλογα ανήλθαν στα 55,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 39,7 εκατ. ευρώ αφορούν σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και τα υπόλοιπα σε εταιρικά.

 

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ: Το ποσό των 21,5 εκατ. ευρώ έχει διαθέσιμο η τράπεζα από την πρόβλεψη των 64,3 εκατ. ευρώ που λογιστικοποιήθηκε στο τέλος του 2015, για να καλυφθούν έξοδα εθελούσιας εξόδου.

Κατά τη διάρκεια του 9μήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου ξοδεύτηκαν για αποχωρήσεις προσωπικού 7,5 εκατ. ευρώ, καθώς έτρεξε ειδικό πρόγραμμα για το προσωπικό της τράπεζας στο Νομό Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v